miercuri, 29 iunie 2011

GÂNDURI DESPRE TICĂLOŞI


Tîlharii din parlament
La 15 septembrie 2010, Legea 263 /2010 a fost adoptată printr-o fraudă nemaiîntîlnită probabil în niciunul dintre parlamentele aparţinînd ţărilor lumii civilizate. Milioanelor de pensionari le-au fost afectate interesele pe termen lung, încălcîndu-se grosolan orice normă democratică. Autoarea tîlhăriei la drumul mare, Roberta Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, nu a fost nici pînă astăzi sancţionată.
La 21 septembrie 2011, din nou o lege organică, care afectează pe termen lung doar drepturile celor aproximativ 180.000 pensionari militari, este aprobată prin fraudă. De această dată câţiva parlamentari ai grupului parlamentar al PDL, au votat în locul colegilor absenţi, folosind cartelele electronice ale acestora. Ei au fost filmaţi şi întrega ţară a putut vedea în toată splendoarea lor nemernicia acestor tîlhari, aşa zis parlamentari.
Trebuie să menţionez că această lege a fost votată şi de următorii deputaţi care sunt anchetaţi de DNA pentru grave acte de corupţie- Monica Iacob Ridzi, Dan Pasat, Sorin Pandele, Nelu Ioan Botiş. Nu s-a lăsat mai prejos nici deputatul Sorin Buta, care a primit verdictul, definitiv şi irevocabil, de colaborator al securităţii. Pentru faptele lor aceştia nu aveau ce să mai caute în Parlament, în orice ţară cu un sistem de valori democratice, ei ar fi înfundat de mult puşcăriile. În România, ţară membră NATO şi UE, tîlharii elaboraeză şi aprobă legi, aforismul lui Mark Twain fiind de mare actualitate: ”Parlamentarul nu este decît un infractor de rând care face legi în perioada când nu stă în închisoare pentru vreo crimă de drept comun”.
Eu şi colegii mei, care am respectat cu sfinţenie legile, ca dealtfel majoritatea românilor, ne-am săturat, să ne fie afectate drepturile, de către aceşti oameni profund necinstiţi. Nicicând în România atît de puţini oameni, organizaţi pe grupuri infracţionale, aflaţi vremelnic la conducerea statului, nu şi-au bătut joc de marea majoritate a populaţiei adusă în pragul sărăciei şi al disperării. Această stare de lucruri nu mai poate continua.
Au existat şi trei parlamentari aparţinînd USL - Frunzulică Doru-Claudian, Martin Eduard Stelian şi Săpunaru Nini - care au votat la rîndul lor OUGnr.1/2011, ţinând să demonstreze vulnerabilitatea acestei alianţe, de care noi, militarii rezervişti ne-am legat speranţele de revenire la normal în domeniul pensiilor militare, după haosul produs de ciuma portocalie. Au şi ei ticăloşii lor !?


Generalii parlamentari o mare dezamăgire
Intuiam că votul pentru OUG nr.1 din 2011 ne va fi defavorabil, dar speram că, măcar cei doi deputaţii foşti generali ai Armatei Române, vor avea o atitudine demnă şi vor vota împotriva proiectului de lege. Excepţia o constituia Gabriel Oprea a cărui opţiune, în calitatea lui de coadă de topor, era previzibil că va fi împotriva intereselor pensionarilor militari. Dezamagirea noastră este cu atît mai cruntă acum cînd ştim că dacă ar fi avut demnitatea specific militarilor, cei doi generali ar fi putut contribui decisiv la respingerea OUG nr.1 din 2011.

Dureros este faptul că generalii Eugen Bădălan şi Mircovici Niculae îşi construiseră o imagine de luptători neobosiţi pentru cauza dreaptă a pensionarilor militari. Se luptaseră ca nişte lei pentru amendamente favorabile, au umplut internetul şi mijloacele mass media cu acţiunile intreprinse,dar în momentul esenţial, cel al votului final au trădat. Ca deobicei generalii noştri şi-au trădat foştii subordonaţi.
Cînd am citit în presă declaraţia generalului Mircovici Niculae din plenul Camerei Deputaţilor că va vota în favoarea legii, conform hotărîrii grupului minorităţilor, din care face parte, l-am trecut fără nici o ezitare la categoria ticăloşilor.

Poate că am fi crezut scuza că ai votat cu gîndul la aviatori, la marinari, paraşutişti şi la cei care au muncit pe şantierele economiei naţionale, dacă nu apărea şi explicaţia că decizia a aparţinut grupului parlamentar al minorităţilor.
Să nu uiţi Mirco, că în campania electorală ai cerut foştilor colegi militari să te voteze, pentru a putea accede în Parlament. Şi noi, cei din grupul mare al militarilor, inclusiv din Constanţa, te-am trimis în parlament prin votul nostru. Nu grupul minorităţilor. Speram că ne vei reprezenta cu cinste, dar ne-ai dezamăgit cumplit. Iar penibila scuză a votului, postată pe internet, în mod deosebit omagiile pe care le aduci lui Gabriel Oprea, te descalifică, fapta ta alăturîndu-se celor asemănătoare ale altor generali de mucava ai Armatei Române.
Generalul cu trei stele Eugen Bădălan, în anul 2001 la adunarea cadrelor militare din garnizoana Mihail Kogălnicenu ne-a implorat să ne sacrificăm şi să acceptăm să trecem în rezervă, spre binele României şi al Armatei Române. Ne promitea domnul general că vom fi protejaţi de o lege foarte bună, elaborată în concordanţă cu cele existente în ţările membre NATO, că statul român va lua toate măsurile care să ne asigure un trai decent. În perioada imediat următoare mulţi dintre noi, la doar 40, 45 sau 50 ani, l-am ascultat, neînchipuindu-ne că, promisiunile se vor transforma într-o perioadă scurtă de timp în umilinţe greu de închipuit. El şi-a continuat cariera, a mai primit o stea, s-a dovedit un iscusit om de afaceri, acumulînd într-o perioadă scurtă de timp o avere demnă de invidiat, iar după pensionare a reuşit să fie ales deputat din partea PDL . Astăzi, noi maiorii, locotenenţii colonei şi colonei disponibilizaţi în acea perioadă, toţi cu funcţii importante în conducerea unităţilor şi marilor unităţi dobrogene, avem pensiile diminuate cu sume cuprinse între 500 şi 1400 lei. Cel puţin aceasta este situaţia la Constanţa.
Noi în decembrie 1989 nu am ordonat reprimarea manifestanţilor, nu am produs victime şi nu am fost avansaţi de Ion Iliescu, cu încălcarea flagrantă a legilor, pentru astfel de merite la gradul de general. Noi nu am fost acuzaţi că ne-am însuşit ilegal apartamente din patrimoniul armatei, că am fost implicaţi în mafia acordării ilegale a diplomelor de doctor sau profesor universitar sau că am favorizat anumite firme care se ocupau de hrănirea efectivelor pentru obţinerea unor contracte. Noi nu suntem anchetaţi de DNA, pentru prejudicii de milioane de euro aduse bugetului armatei. Probabil pentru neimplicarea noastră în astfel de acţiuni, noi vom avea pensiile diminuate. Tu ai comis toate aceste fapte reprobabile, noi avînd măcar dreptul moral de a te cataloga ca unul din marii ticăloşi ai Armatei Române. Spre ruşinea ta vei primi o pensie mărită cu un cuantum mult mai mare decît suma finală cu care noi vom rămâne după revizuire.
Astăzi, tu, cel care ne-ai rugat să ne sacrificăm, ai votat conform ordinului primit de la partid. Ai uitat tot ceea ce ai învăţat în liceul militar şi în şcoala militară. Camaraderia, loialitatea, demnitatea şi onoarea militară pentru tine sunt doar vorbe goale. De aceea nu mai eşti colegul nostru, eşti doar un simplu ticălos.

Ordinul către ţară al lui Gabriel Oprea
În urmă cu cîteva zile în Constanţa, pe filiera Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, a apărut un zvon năucitor. Se pare că generalul Mihai Iliescu, sluga credincioasă a lui Gabriel Oprea, ar fi transmis către subordonaţii săi următoarea informaţie: ”Până la finalizarea revizuiri vor rămîne cu pensile diminuate doar 2% din pensionarii militari. Cei care vor avea pensiile diminuate sunt sfătuiţi să dea în judecată ministerul pentru că vor avea cîştig de cauză. Ministrul apărării naţionale va desfăşura în perioada următoare deplasări în principalele garnizoane militare ale ţării unde îşi va prezenta triumfalist rezultatele obţinute în lupta pentru apărarea drepturilor militarilor pensionari
Personal refuz să cred că s-ar putea întîmpla o asemenea minune. Probabil acest zvon vine să atenueze nemulţumirea celor care sunt afectaţi de procesul de revizuire a pensiilor şi continuă în număr mare procesele împotiva M.Ap.N. Sau poate vine să preîntîmpine nemulţumirea membrilor simpli ai ANCMRR, care au constatat că celor din conducere le-au fost mărite pensile, în timp ce ale lor au fost diminuate semnificativ, cu toate asigurările conducătorilor că aşa ceva nu se va întîmpla.

Dacă zvonul ar fi adevărat, am ajunge în situaţia absurdă ca cei care şi-au bătut joc de noi atîta timp, stresându-ne cu fel şi fel de situaţii, calcule şi liste, să pretindă că au făcut toate aceste erori premeditate, tocmai ca noi să ne putem cîştiga drepturile în instanţă. Şi că ei au tot dreptul la recunoştinţa noastră veşnică. Ceea ce este prea mult, chiar şi pentru nişte ticăloşi!

Col.(r) Remus Macovei