duminică, 21 august 2011

82% dintre pensiile din MAI vor creşte în urma revizuirii lor

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, şi şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, Ioan Dascălu, a declarat că peste 82% dintre pensiile foştilor angajaţi MAI vor creşte în urma revizuirii lor, iar peste 17% vor stagna sau se vor reduce.

Potrivit lui Ioan Dascălu, 65.348 de pensii au fost supuse revizuirii, în cazul a 60% dintre acestea procesul fiind finalizat. Secretarul de stat a precizat că 82,55% dintre pensii vor creşte cu 661 de lei pentru ofiţeri şi cu 488 de lei pentru subofiţeri.

Pe de altă parte, 17,45% dintre pensii vor stagna sau se vor reduce, respectiv cu 488 de lei pentru ofiţeri şi 122 de lei pentru subofiţeri.

Pensia medie în Ministerul de Interne este, în prezent, de 2.367 de lei, a precizat Dascălu.

Acesta a adăugat că la finalul revizuirii, aceasta va fi uşor modificată, fără a fi însă fluctuaţii importante.
Procesul de revizuire va fi încheiat până în luna decembrie, a spus Dascălu, menţionând că în urma revizuirilor deja făcute pensia medie a crescut cu 515 lei.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şeful Poliţiei Române Liviu Popa şi secretarul de stat Ioan Dascălu, precum şi ceilalţi şefi de arme din minister au participat, joi dimineaţă, la ora 9.00, la o videoconferinţă cu şefii structurilor teritoriale ale MAI pe tema revizuirii pensiilor şi a stadiului în care se află acest proces.

sursa: MEDIAFAX