luni, 12 decembrie 2011

COMUNICAT

Militari în rezervă, suntem furaţi într-un mod josnic !
(valabil şi pentru cei cărora le-au "crescut" pensiile)
Pentru anii în care aveţi dubii referitoare la corectitudinea veniturilor pe baza cărora au fost stabilite pensiile, faceţi următoarea verificare: faceţi media veniturilor din anul respectiv (adunaţi sumele din fiecare lună - conform datelor din decizia de pensionare- şi împărţiţi la 12). Veţi constata că cifra rezultată este mai mică sau foarte apropiată de valoarea soldei minime de grad şi funcţie, pentru aceeaşi perioadă, prevăzută în Anexa 1 /OG-1/2011. Aceasta deoarece nu numai că nu au fost luate în calcul soldele reale ale gradelor avute şi ale funcţiilor îndeplinite , dar au fost ignorate şi celelalte sporuri şi indemnizaţii (vechime, grupa de muncă, indemnizaţia de comandă, solda de merit etc) de care ar fi trebuit să se ţină seama, conform legii.
Mai mult decât atât, menţiunea "militar" este o EXCROCHERIE: fiecare dintre noi, militar fiind, avea un grad şi o funcţie pentru care a fost retribuit şi pe baza căreia trebuia să se calculeze contribuţia REALĂ la stabilirea pensiei !
O altă veste neplăcută : deoarece unii dintre camarazii noştri nu au remediat neregulile semnalate , iar judecătorul a refuzat să le disjuncă dosarele de ale celorlalţi aproape 500 rezervişti din MApN, s-a suspendat pronunţarea în cazul acţiunii în instanţă . Săptămâna viitoare(luni) va avea loc o întâlnire cu avocatul pentru a stabili ce este de făcut (probabil se va primi un nou termen, iar cei care din diferite motive nu pot sau nu mai vor să acţioneze în instanţă vor trebui să se retragă din acţiune pentru a nu-i încurca pe ceilalţi).
Deci, ATENŢIE LA ÎNTOCMIREA DOCUMENTAŢIEI DE LA DOSAR !!!
SURSA : Filiala 1 Timişoara a SCMD