marți, 17 august 2010

17.08.2010
Cu privire la ajutorul dat de catre ANCMRR (Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere) la incercarile disperate ale Guvernantilor de a recalcula (diminua) pensiile militare

Il felicitam pe dl Gl. (r) dr. Iliescu Mihai, presedintele ANCMRR, pentru ca, benevol, va sprijini recalcularea pensiilor militare “de stat”, dar il avertizam ca din momentul recalcularii, pensiile noastre, cu sau fara sprijinul domniei sale, nu vor mai fi nici militare si nici de stat.
Vor fi pur si simplu pensii civile, in baza Legii 19/2000, si pe cat de civile pe atat de ilegale, intrucat vor fi recalculate pe baza unei contributii personale inexistente (militarul avand alte raporturi cu statul) si vor avea caracterul unei pomeni cu putin mai mare decat ajutoarele sociale date celor care n-au muncit macar o zi in viata lor.
Daca domnul General este fericit ca i se sterge statutul de militar si pentru trecut, si pentru prezent, si pentru viitor, noi ii uram in continuare sa traiasca bine.
In ceea ce ne priveste am decis sa-i indemnam pe membrii sindicatului sa nu accepte formula din cererea tip - “in vederea recalcularii pensiei conform Legii 119/2010” (sa taie acest text), si sa mentioneze pe aceasta ca isi rezerva dreptul de a actiona in instanta de judecata, daca pensia va fi micsorata. Aceasta deoarece nimeni nu are voie sa ne rapeasca dreptul individual la petitie. Cererile de a primi date personale din arhive le facem cum vrem noi si le motivam cum vrem noi, ca cetateni liberi. In plus, noi, sindicatul, am atacat deja la Tribunalul Municipiului Bucuresti Legea 119/2010, acuzand Guvernul. O alta actiune in acelasi sens o vom deschide in curand, contestand doar Art. 2 al Legii 119/2010, articol prin care cei iesiti la pensie anticipata sau anticipata partial (oameni intre 35 si 54 de ani) sunt asimilati cu cei iesiti la pensie la varsta de 63-65 de ani, rapindu-le nu numai dreptul la munca in continuare, dar si orice fel de compensatie.
Ne-am manifestat de asemenea, dezacordul cu aberanta Lege 119/2010, facand plangere la Guvern, impotriva normelor de aplicare si inregistrand o cerere de chemare in judecata la Curtea de Apel Bucuresti (Dosar 7130/2/2010). Ne vom manifesta si in continuare dezacordul, initiind alte procese impotriva celor 3 case de pensii (MApN, MAI, SRI), pregatind din timp si manifestari stradale sau in Parlament, pentru ca si comunitatea internationala sa afle care este opinia reala a militarilor din Romania.
In cazul in care nu a inteles mesajul nostru, il poftim pe dl. Gl. (r) Iliescu sa ni se adreseze direct. In acelasi timp, adresam aceeasi invitatie tuturor filialelor ANCMRR din MApN cat si din MAI, sa ni se alature fara teama la toate actiunile pe care le vom intreprinde. Pentru ca nu exista solidaritate intre asasini si victime. Si nicaieri nu scrie ca numai hotii si tradatorii au dreptul sa traiasca bine in aceasta tara.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU