joi, 28 octombrie 2010

Cine il tine pe Boc?

Logica lucrurilor te duce la o concluzie care nu se potriveste cu realitatea din teren. Desi premierul s-a prezentat cu acelasi discurs obosit prin care asigura romanii ca masurile aberante de austeritate sunt adevarata cale a mantuirii, desi cu totii am vazut o doamna ministru iesita la inaintare ca adevaratul lider al guvernului si care s-a imbracat in haina neprihanirii si onestitatii imaculate, constatam ca am ramas cu totii neputinciosi.
Ati simtit vreodata ca va deranjeaza teribil o mancarime intr-o zona care nu este tocmai precis delimitata si la care nu ajungi sa te scarpini cu nici un mijloc? Cam asa a fost si reactia impotriva puterii.
Problema ramane cu nu intelegem de ce se intampla asa. Paleta de vinovati se intinde de la o extremitate la alta intre presedinte si moguli fara a surprinde nimeni care e mecanismul intrinsec care permite acestui sistem hidos si aberant, care nu se poate incadra in nici o clasificare cunoscuta, sa perpetue.
In parlament scorul a fost mai prost decat se asteptau si pesimistii, in strada, numarul protestatarilor a fost mai mic decat spera proaspatul uns de la interne. De ce? Probabil pentru ca oamenii care teoretic au ajuns la fundul sacului si ar fi trebuit sa isi urle foamea in strada, nu au ajuns chiar la acel capat. De ce? Pentru ca in continuare exista o economie subterana care incet incet, incepe sa fie mai viguroasa decat cea la vedere. Aceasta permite romanului sa supravietuiasca si sa taca in continuare, iar guvernului sa isi vada de impartirea banului public slugilor credincioase.
In aceste conditii nimeni, niciodata, in actuala formula nu va combate evaziunea si economia la negru, ea este cea care va permite hranirea si supravietuirea guvernului-hidra.
Am sustinut si am expus mereu cuvantul celor care m-au ales, este momentul in care si ei sa iasa din amortire si sa inteleaga ca numai impreuna putem iesi din acest cosmar cu care ne trezim dimineata de dimineata.

Articol apărut Thursday, 28 October 2010 la ora 9:56 AM în categoria Garda. Puteţi urmări comentariile noi cu RSS 2.0 feed. Puteţi scrie un comentariu, sau puteţi folosi trackback de pe site-ul propri