sâmbătă, 30 octombrie 2010

Pascu's Blog
Just another WordPress.com weblog
« Ce trebuie sa faca guvernul: sa demisioneze cat mai este timp!
Efectul caderii motiunii »
Niciodata sa nu spui ca mai rau nu se poate … Sau optimistul spune ca aceasta este cea mai buna lume posibila, iar pesimistul ii raspunde: mi-e teama ca ai dreptate!
De Ioan Mircea Pascu

Am asistat astazi la un spectacol la care nu imi imaginam vreodata, nici in visele mele cele mai rele, ca voi asista! Este vorba, din pacate, de “sarbatorirea” Zilei Armatei!

Anul acesta, spre deosebire de anii anteriori, am putut da curs invitatiei primite in calitate de fost ministru al apararii, asa ca am participat.

Prima “surpriza” a venit rapid: toti membrii marcanti ai UNPR erau prezenti si imbracati in … uniforme militare!? Si dl. Nicolicea (in grad de locotenent colonel), dar si dnii Marian Sarbu si … Cristian Diaconescu (colonel de justitie militara!?!). Toti erau mandri nevoie mare si isi etalau gradele cu ostentatie.

Eu stiu ca dreptul de a purta uniforma il au doar fostii ofiteri activi, nu si cei din rezerva, si numai daca in ordinul de trecere in rezerva este mentionat expres acest lucru! Se vede ca, in cazul lor, fie nu s-a respectat acest ordin, fie s-a modificat “corespunzator” … Oricum, cred ca prin acest gest – nu l-am vazut pe dl. General (cu doua stele) Ontanu – acest partid nu va scapa de eticheta unei formatiuni militaro-politice, cu tot ce tine de aceast statut, ca sa nu mai spun nimic despre cat ne-am luptat pentru asigurarea controlului civil asupra organismului militar, pentru a fi admisi in NATO! (Cineva imi si spunea ca o persoana de la NATO a si stras atentia asupra involutiei parcurse de Romania in acest domeniu, tocmai ca urmare a inlocuirii civililor cu militari la conducerea ministerului!?)

Dar, “suprizele” nu s-au oprit aici, caci punctul central al intregii ceremonii l-a constituit … decorarea premierului de ministrul apararii – aflat in subordinea sa – cu o medalie, pentru, tineti-va bine, “atentia si grija acordate Armatei”!? In raspunsul sau, premierul a multumit si a aratat cat de atasat este de Armata, cat de mult conteaza domnia sa pe prestigiul militarilor romani, care contribuie la prestigiul international al tarii etc etc. Sigur, asa este, insa sa primesti o medalie pentru ca reduci salariile cu 25%, ca stergi dintr-un condei drepturi castigate de militari, adesea cu sange, mi se pare inacceptabil. Iar ca spectacolul sa fie si mai supra-realist, in cuvantul sau, dl. General Iliescu, sef la o organizatie de veterani arondata UNPR, a ridicat in slavi grija guvernului pentru Armata, grija pe care guvernele anterioare se presupunea ca nu au aratat-o ….!?

Cu alte cuvinte, la rana s-a adaugat si insulta: ce daca v-am taiat salariile si bugetul – aflat astazi in cea mai mare suferinta de la revolutie incoace – voi trebuie sa fiti multimiti si sa spuneti ca mai vreti! Asta e umilinta!

Cum a fost posibil sa se ajunga atat de jos? Explicatia am primit-o pe loc, atunci cand Generalul Roman, comandantul Corpului de la Cluj, care, pe vremea cand eram ministru nu ma slabea nicio clipa cu problemele lui, acum aproape ca m-a daramat, cand s-a grabit sa ajunga in preajma dnei … Udrea (aflata acolo probabil ca membru al cabinetului si sustinator moral al premierului confruntat cu o mare emotie …) sa ciocneasca un pahar de sampanie si sa schimbe cateva vorbe, in speranta ca nu va fi uitat, atunci cand va trebui …!?

Pacat, credeam ca militarii au mai multa demnitate! Eu am plecat intotdeauna de la aceasta premisa si, ca atare, am cautat sa le-o respect cat am putut de mult! Si, drept urmare, am facut si treaba: am intrat in NATO!

“Surprizele” probabil ar fi continuat, insa eu am decis sa ma retrag discret, sa nu stric buna dispozitie a distinsilor invitati …

Acest articol a fost scris pe octombrie 24, 2010 la 14:42 şi este înscris în Uncategorized. Poti urmari orice raspuns la aceste articole prin intretinere RSS 2.0. You can leave a response, or trackback from your own site.
38 Răspunsuri la “Niciodata sa nu spui ca mai rau nu se poate … Sau optimistul spune ca aceasta este cea mai buna lume posibila, iar pesimistul ii raspunde: mi-e teama ca ai dreptate!” r r

1. dlnimeni spune:
octombrie 24, 2010 la 21:11 | Răspunde

Dna Udrea în ce uniforma era?
* Ioan Mircea Pascu spune:
octombrie 25, 2010 la 04:38 | Răspunde

Of course, the “blond” one!

Sent from my iPad
o dlnimeni spune:
octombrie 25, 2010 la 17:02

I se vedea gradul?
Daca armata i-a dat dlui Boc o tabla, inteleg ca dl Boc este acum “tablagiu”. Si, dupa ce armata i-a dat tabla de onoare dlui Boc, i-o mai fi ramas onoare si ei? Cu stima.
o Ioan Mircea Pascu spune:
octombrie 25, 2010 la 20:50

Daca ii dadea o laba, cum trebuia sa se cheme?

Sent from my iPad
2. Julian Rosengren spune:
octombrie 25, 2010 la 13:55 | Răspunde

Domnule Pascu,

Dumneavoastra vorbiti de militari. Ce descrieti dumneavoastra e doar un jalnic spectacol cu ofiteri de opereta si o mare rusine.

Acest Gabriel Oprea nu poate fi inclus in categoria militarilor ci poate in cel mai bun caza sa fie defint ca popotar cu uniforma furata. Iordanescu… Militar de cand? De la fotbal? Intram pe un teren alunecos dar care mie personal imi da impreisa ca face parte din operatiunea de devalorizare a simbolurilor nationale inceputa din 1990.. A inceput cu regele si partidele istorice care s-au contopit in masa aglomerata a celor noi carora le-au dat legitimitate dar au disparut din zona referintelor noastre.

E tragic ce se intampla si sincer sa fiu nu vad ce ar aduce o schimbare de partide politice la carma Tarii cand oamenii acesteia au pierdut si harta si busola si ceasul iar dezorientarea este totala.
Poate asta se si vrea de fapt.
O masa dezorientata mult mai usor de controlat, in vreme ce profitorii vor fugi in locuri unde sa nu ii poata atinge nimeni si se vor bucura de cele furate.
3. Armata nu e totuşi carnavalul UNPR… « Dan Mihalache spune:
octombrie 25, 2010 la 21:19 | Răspunde

[...] din unele relatări de la participanţi direcţi, dar şi de pe blogul lui Ioan Mircea Paşcu, că la festivitatea desfăşurată la Cercul Militar Naţional duminică, în onoarea Zilei [...]
4. Simon spune:
octombrie 25, 2010 la 21:37 | Răspunde

Pe domnu premier sa-l faca sublocotent-major, la divizionul de cavalerie.
5. Susţin moţiunea! « joy spune:
octombrie 26, 2010 la 19:31 | Răspunde

[...] MotruInfo, Nataşa, No băsescu day, Orfiv, Seraphim, Rebusul vieţii, Vai România, Chilian, Ioan Mircea Paşcu, Miron Manega, Eu şi ultimului, dar nu celui din urmă, [...]
6. Susţin moţiunea! « joy spune:
octombrie 26, 2010 la 19:31 | Răspunde

[...] MotruInfo, Nataşa, No băsescu day, Orfiv, Seraphim, Rebusul vieţii, Vai România, Chilian, Ioan Mircea Paşcu, Miron Manega, Eu şi ultimului, dar nu celui din urmă, [...]
7. Dan spune:
octombrie 27, 2010 la 12:37 | Răspunde

Mi-e sila.
8. FOST OFITER spune:
octombrie 28, 2010 la 17:45 | Răspunde

Domnule Ioan Mircea Pascu,
In calitate de fost ofiter, pe vremea cand dumneavoastra erati ministrul Apararii, tin sa va multumesc pentru aceasta luare de atitudine fata de acesti nevolnici care, cu toata straduita lor, nu vor reusi sa distruga nucleul demn, peren, al Armatei Romaniei. SCMD, la care eu am aderat din tot sufletul, este un semn ca ostirea va sti sa se apere pe ea insasi, precum si TARA, deopotriva.

Cu respect,
Un sindicalist militar
* Ioan Mircea Pascu spune:
octombrie 28, 2010 la 17:59 | Răspunde

Multumesc pentru apreciere. Ma bucur ca simtim la fel.

Sent from my iPhone
9. BACAOANUL spune:
octombrie 28, 2010 la 18:22 | Răspunde

si totusi IOAN MIRCEA PASCU si cu gen. POPESCU au desfiintat in anii PSD toate unitatile militare, fara nici o strategie, iar acum militarii dati afara de ei lupta cu propria ostire. Mai incet dle. Pascu, armata a fost pentru dvs. un bazin pentru polo!
10. Vaduva Augustin spune:
octombrie 28, 2010 la 19:03 | Răspunde

Domnule ministru,

In 2004, la ceremonia de aderare la NATO, la care ati participat, eram si eu acolo, in cadrul Delegatiei Romaniei la NATO. Atunci m-ati ajutat. Istoria se repeta; de data aceasta la UE. Sunt pe o lista de rezerva (AST-44, administratie publica), grupa intai de merit, de doi ani, si nu ma invita nimeni la niciun interviu, desi am trimis peste 1000 de aplicatii. Mi se raspunde de fiecare data ca au prioritate cei din interior. Am senzatia ca am castigat degeaba concursul la care am participat peste 4000 de candidati (preselectie, scris, oral la Bruxelles). Nu ma iau pentru ca sunt roman?Ce ma sfatuiti sa fac? Cu multumiri anticipate, Augustin Vaduva
11. gorila spune:
octombrie 28, 2010 la 19:07 | Răspunde

Domnule Pascu-dumneavoastra sunteti un bun analist,dar cum a fost in croazera pe banii armatei? ….Pe vremea cand erati ministru,asa au scris ziarele. Fiecare a facut greseli la vremea lui,e bine sa le asumam. Si ,inca una si termin.)))
Pe vremea cand erati ministrul apararii ati facut un chef la cabana Ivascoaia ,pe Wasser la Viseu de Sus ,impreuna cu multi demnitari din silvicultura(Maramures, Satu Mare,Bistrita Nasaud)si prefectii. Totul normal,cu muzicantii din Borsa etc. Dar ce au cautat cu dumneavoastra Varzaru si Filip,oamenii care au reusit sa lase VALEA WASSERULUI fara padure? Au ras padurea , ca pe un om care se tunde pe cap zero. Atunci sau facut planurile pentru defrisarea padurilor in zona?
12. Armaghedonus spune:
octombrie 28, 2010 la 19:12 | Răspunde

Javră ordinară!
În nota de golan deja atât de cunoscută, care îţi evidenţia şi mai mult spurcăciunea şi duplicitatea firii tale scârnave, ţi-ai lipit, mai zilele trecute, plin de o gravitate cu sens unic, mutra de sticla televizoarelor, spre a ne ţine (încă) o lecţie despre preţuirea pe care tu, împreunare a tuturor josniciilor posibile, o acorzi, simbolurilor statului, simbolurilor naţionale. Un stat din care, netrebnicule, ai făcut moşia poftelor tale blonde şi a viziunilor tale demente, un stat pe care, mai ai puţin, şi îl împarţi întru totul lichelelor care te slugăresc adorându-ţi licuriciul. M-a cuprins o vomă epidemică pe care am ţinut-o sub control doar pentru că nu te aveam pe-aproape să ţi-o ofer deplin pe mutra-ţi behăindă şi bolnavă. Ai vrut să ne arăţi, Javră ordinară, cât de mult te-au afectat cele câteva caschete pe care, împinşi de dispreţ şi disperare, poliţiştii le-au aruncat spre buncărul în care se clocesc ordinele disoluţiei noastre sociale, tragedia pulverizării noastre sufleteşti, ura fiecăruia dintre noi faţă de toţi ceilalţi…, pentru că tu, nemernicule, din asta trăieşti, din ura pe care o cultivi între cei pe care trebuie să îi ţii în armonie şi împăciuire. A fost puţin, scursură ordinară… Meritai să ţi le înfunde, rând pe rând, pe beregata behăitului cu care ne terorizezi, până când doar pe urechi ai mai fi putut respira. Tu ne vorbeşti despre simboluri naţionale, bestie?
Tu, care nu ai lăsat mişcării nicio fibră de muşchi dintr-ai feţei, când mimul retardat de la Palatul Victoria a tocat, precum o moară stricată, onoarea, demnitatea şi prestigiul Armatei României, făcându-ne mai des decât se ştergea la gură, nesimţiţi?
Tu, care ai aruncat cu stele de general în stânga şi-n dreapta, de parcă ar fi fost dude pentru porcii ţinuţi în laboratoarele morţii prin inaniţie, ridicând în ajungeri militare rare mafioţi consacraţi, borfaşi ordinari, lichele şi infractori despre care doar tu, Javră ordinară, ştiai asta?
Tu, care, întreţinând, prin respiraţie gură la gură, un impostor la conducerea Statului Major General, mă rog, cel dintâi amiral de Bărăgan, ai terminat istoric Armata Română, ai debusolat-o până în cea din urmă fărâmă a puterii ei de a exista?
Tu care, precum un borfaş ordinar, ai nesocotit promisiunile pe care le-ai făcut Poporului Român, românilor cum îţi plăcea ţie să spui, escrocule, fără să se clintească vreun crâmpei de lumină în sufletul tău, află că, aparţinând unui şef de stat, ţie derbedeule, erau tot bunuri şi simboluri naţionale, Javră ordinară?
Tu, care, fără să clipeşti, ai declarat elitei militare naţionale că militarii trebuie să aibă pensii ocupaţionale, cum de altfel este în toată lumea, minţind ca un borfaş ordinar?
Tu, care, dominat maladiv de obsesia culorii mov, ai schimbat rânduiala Stemei României, plasând-o în spectrul violet al minţii tale bolnave?
Tu, care, de Ziua noastră Naţională, precum ultimul dintre golani şi primul dintre derbedei, ai ignorat făţiş pe foştii şefi ai statului român, oameni pe care azi, văzându-te şi aflându-te, îi preţuim mai mult decât am făcut-o atunci când ne erau preşedinţi?
Tu vorbeşti, nesimţitule, despre simboluri naţionale? Tu, care le calci, zi de zi, în picioare şi le terfeleşti în mocirla în care ne împingi fără măcar să clipeşti a luare aminte? Să îţi mai spun ceva, Javră ordinară… Deşi nu ar fi trebuit să calci în treburile demnităţii de şef de stat neştiind asta, află, jigodie sinistră, că toţi cetăţenii statului pe care îl conduci, toţi cetăţenii pe care îi umileşti până la degradare, precum într-un neîngrădit lagăr de exterminare, sunt simboluri ale statului, sunt simboluri naţionale, sunt bunuri naţionale… Toţi, mai puţin tu, Javră ordinară!
Medicul, omul prin care Dumnezeu ne drege sănătatea, pe care l-ai umilit metodic, aducându-l în pragul disperării, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!
Dascălul, netrebnicule, care ne îndreaptă neîncetat paşii şi mintea pe drumul de fiecare clipă al cunoaşterii, aprinzându-ne lumina primelor aflări, de care îţi baţi joc fără urmă de bun simţ, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!
Artistul care ne slujeşte spiritul şi ne astâmpără setea de frumos, scriitorul care îşi lasă viaţa în operele trăiniciei şi rămânerii noastre, pe care i-ai umilit netrebnic, sunt simboluri şi bunuri naţionale, Javră ordinară!
Inginerul, economistul, întreprinzătorul, în mintea şi în puterea cărora sunt răspunsurile la înnegurarea pe care ne-ai produs-o, sunt simboluri şi bunuri naţionale, Javră ordinară!
Juristul, behăitule, pe care îl supui unor constrângeri înspăimântătoare, la care încă ne mai ducem cu speranţa dreptăţii, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!
Muncitorul, rămas în grija unor sindicate care nu mai sunt demult ale sale, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!
Ziaristul – el ne mai ştie durerile, păsurile, suferinţele, nedreptăţile pe care le îndurăm în tăcere, el ne mai hrăneşte speranţe de bine, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!
Ţăranul, pe care aproape că l-am pierdut istoric, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!
Preotul care a obosit peste măsură tot amăgindu-ne răbdarea, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!
Soldatul care îşi pune viaţa legământ de-i va fi rău Ţării şi pe care, din când în când, îl aducem acasă înveşmântat în plumb, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!
Oropsitul fără de orizont al acestor timpuri urgisite peste măsură, care îşi amăgeşte abia respirând trecerea dintr-o zi într-alta, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!
Bătrânul de la colţ de stradă, căruia îi lipsesc curajul şi puterea să întindă mâna spre-a cere, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!
Prăpăditul pe care, sufocaţi de nevoi şi lipsă de bani, nu avem puterea să îl ducem spre groapă, este şi el simbol şi bun naţional, Javră ordinară!
Muritorul de foame, de care noi, într-un de neiertat păcat al înstrăinării, am cam uitat, este simbol şi bun naţional, Javră ordinară!
Românii, de orice sânge-ar fi, de care tu, canalie dementă, îţi baţi joc mai mult decât respiri, sunt, toţi, simboluri şi bunuri naţionale, Javră ordinară!
Nu vreau să-ţi putrezească oasele prin puşcărie. Rămâi printre noi să te pot scuipa, tot restul vieţii. Mă mulţumesc cu atât, Javră ordinară!

Costinel Petrache, Bucureşti, 28 septembrie 2010
* tutancamon spune:
octombrie 29, 2010 la 08:42 | Răspunde

Bravo domnule Petrache. In sfarsit s-a gasit cineva sa-i spuna adevarul in fata acestui “conducator” de nimic, pe care nu-l mai considera nimeni seful statului dar care datorita unor slugi din Parlament reuseste sa-si bata joc de o tara intreaga. Nu numai el este de vina pentru starea de saracie a romanului ci toata sleahta lui care nu are nici un pic de pretuire pentru aceasta tara ci numai pentru afacerile proprii. Viitorul lor va trebui sa fie la groapa de gunoi. Sa nu mai auzim de ei niciodata.
13. Armaghedonus spune:
octombrie 28, 2010 la 19:12 | Răspunde

Nu îi iertaţi!

o haită de borfaşi, mecanic colorată,
supusă ritualic aceluiaşi consemn,
îndepărtată crud de mamă şi de tată,
ne-aduce existenţa în sapa lor de lemn…

în fruntea ei, dementul, o javră ordinară
care ne-a sechestrat şi dreptul de-a vorbi,
descreieratul care a semănat în Ţară
doar vrajba dintre noi, în dreptul de-a muri…

nu ne-aţi iertat niciunul, ne-aţi pângărit pe toţi,
pe medici şi pe dascăli i-aţi răstignit borând,
adunătură oarbă de venetici şi hoţi
fugiţi spre-a nu vă prinde răbdarea explodând…

aţi umilit Ostaşul, tăcut, dar suveran,
artistului i-aţi pus bir până şi pe scenă,
justiţia aţi frânt-o în râvne de maidan,
pe nimeni n-aţi cruţat de jeg şi anatemă…

ne mor copiii arşi, în leagăne de îngeri,
bătrânii tac şi plâng, în rezumate seci,
guvernul ne dictează fatalele constrângeri,
e semn că este vremea cu haita ta să pleci…

pe poliţişti i-aţi dus mai jos de disperare,
pe mame le-aţi distrus în fondul lor suprem,
ai pus guvernul ţării elenei la picioare
şi balele oranj în cale i se-aştern…

din lege aţi făcut cheremul poftei chioare,
iar din legislativ, un jaf şi-o mascaradă,
simţind pe os cuţitul, nimic nu ne mai doare
borfaşi înveşmântaţi în straie de paradă…

ne-aţi asmuţit pe toţi în contra tuturora
spre a vă aduna voi, haita, tot mai strâns,
azi au sosit, istoric, secundele şi ora
să vă-aruncăm din jilţuri, să ne oprim din plâns…

nu bogăţia haitei, nici luxul sau huzurul,
nu desfătarea oarbă-a lichelelor ne doare,
ci aroganţa lor, cinismul şi sperjurul
jucat naţional făr` nicio remuşcare…

nu contrarelativa (!) noastră sărăcie
ne judecă speranţa şi viaţa ne-o apasă,
ci starea ei impusă, de gravă umilire,
pe care-au strecurat-o în fiecare casă…

pe-această-adunătură de hoţi şi de lichele
doar disperarea noastră o va putea opri,
să le-aruncăm cinismul în lanţuri şi zăbrele,
stârpiţi-i fără milă, oriunde-i veţi găsi…

nu îi iertaţi nicicum, revolta socială,
e tot ce ne-a rămas ca şansă de a fi,
lăsaţi blândeţii voastre dreptul la răscoală
şi răsplătiţi borfaşii cu dreptul de-a pieri…

Costinel Petrache
Bucureşti, 14 octombrie 2010
14. nicolae(col.rz) spune:
octombrie 28, 2010 la 19:17 | Răspunde

Am onoarea sa va salut D.le MINISTRU! E bine si ne simtim mandrii cei care am fost si suntem ofiterii adevarati ai ARMATEI ROMANE,cand cine va ca D,v spune pe fata ADEVARATA STARE IN CARE A AJUNS ARMATA ROMANIEI. Semidocti ca Oprea CRED CA ARMATA ESTE NUMAI CEA ACTIVA. Nu are de unde sa stie D,le ministru. Nu a avut de unde sa invete la CAMINUL HAIDUCUL. Imi amintesc cand in aeroport la ZURICH am schimbat cateva vorbe,eu venind de la HELSINKI,in vremea cand ofiterii adevarati faceam LOBY pentru tara. Daca, am ajuns, ca noi ofiterii cei adevarati care ne-am distrus sanatatea prin poligoane,am lipsit cu lunile de langa famili,am intrat in mina etc.. sa fim calcati in picioare,sa fim umiliti de niste MEDIOCRII GEN BOC ,cum spunea profesorul MARGA,se datoreaza MEDIOCRITATII CLASEI POLITICE. Cine sa faca politica Armatei in PARELAMENT? Canacheu cu 10 clase ,autodidact la furaciuni,care a ajuns presedintele comisiei de aparare? D,leMinistru ,va scriu ,nu ca poate ne afecteaza si reducerea veniturilor ,DAR REVOLTA MEA ESTE CA IN TARA ACUM NU SE MAI RESPECTA NIMIC. Constitutia a devenit o CARTE DE POKER pe masa lui Boc ,Basescu si celorlalti.Nu ne frica ,pentru ca inca multi suntem in putere. Trebuie sa ne organizam mai bine. A fost greu ,pentru ca au trecut multi ani de cand am fost restructurati si fiecare am incercat sa ne refacem viata intr-un fel. DAR TREBUIE SA FITI ALATURI DE NOI! Marele Gen. american LEE,in razboiul de secesiune spunea ;”ARMATA INSEAMNA PUTERE. ROLUL EI ESTE DE VEGHE…PENTRU CEILALTI.Cu respect din ARDEAL.
15. Relu spune:
octombrie 28, 2010 la 19:23 | Răspunde

Ceea ce ati vazut si simtit este, in mare parte, si efectul COMPROMISULUI pe care il acceptam si chiar promovam, poate mai mult decat inainte de ’89, de douazeci de ani incoace. Cu atat mai mult ne doare pe cei care am crezut in cariera militara si care, cu sila (cum scria camaradul Dan) si dezgust am ales sa parasim, poate devreme, institutia militara.
Cu respectul pe care vi-l port cunoscandu-va, in parte, activitatea, dar si ca urmare a participarii alaturi de dumneavoastra la doua evenimente desfasurate in mediu international imi permit sa afirm ca si dumneavoastra ati facut compromisuri. Ca si mine …
” Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti ” sau poate ca doar culegem acum ceea ce am semanat.
Relu
16. Sindicalistul spune:
octombrie 28, 2010 la 19:29 | Răspunde

Domnule Pascu,ceea ce se intampla in Armata la aceasta ora este doar….TRADARE.Tradare din partea “comandantului suprem”,securistul nevolnic si descreerat,TRADARE din partea lui Oprea “ministrul si generalul” sluga si momaie,TRADARE din partea “primului ministru”gangav si incapabil,TRADARE din partea politicienilor vanduti care au distrus tara si poporul roman.Solutia noastra este doar una:mana pe arma si la”zidul cazarmii” cu ei.Cand “stelele de general” se obtin pe terenul de fotbal si in bucataria popotei,in politica si in budoarul prezidential,in carciuma si pe baza carnetului de partid,ma intreb daca tara asta mai poate si merita sa fie aparata,daca mai e nevoie de o “adunatura” numita Consiliu Suprem de Aparare,daca mai este necesara inca o “revolutie” si cine sa o faca.”Revolutionarii”cei imbuibati,”armatele de partizani politici” de prin toate partidele,Elena Udrea -aceasta Mata-hari din politica romaneasca si budoarul Cotrocenilor(culmea,”absolventa” a Colegiului National de Aparare!),”pensionarii militari patrioti” din ANVMR fideli “Supremului” si veniti in Romania pe tancurile rusesti cu diviziile de tradatori “Horia ,Closca si Crisan” si “Tudor Vladimirescu” sau poate “organele de ordine si siguranta ale statului” dispusi sa faca ceea ce au mai facut in decembrie 1989:sa asasineze oamenii nevinovati?Poate ca sunt prea dur,dar efectiv regret ca fiind “militar in rezerva” as mai putea fi chemat sa apar ceea ce odata se numea Romania.
17. Comandor spune:
octombrie 28, 2010 la 19:34 | Răspunde

Sper ca juristii SCMD sa sesizeze Parchetul Militar asupra portului ilegal de uniforma al unora dintre unpr-isti

Constanta, 28 octombrie 2010
18. tigri2 spune:
octombrie 28, 2010 la 19:34 | Răspunde

Sunt atat de “mandru “de ce s-a intamplat incat imi vine sa iau cateva dinamite pe care sa le leg de crucile pe care vor fi rastigniti acesti tradatori -impostori,hoti si “sugatori’de sange al propiului popor,,iar d-voastra tuturor sa va spun FRANC ;sunteti LASI si carcotasi,v-ati pirdut coloana vertebrala.tigri2
19. Dreptate si Adevar spune:
octombrie 28, 2010 la 20:08 | Răspunde

Lucrand in Serviciul Secret al Armatei trebuie sa recunosc ca vrand-nevrand am facut parte alaturi de aceste lichele intr-o loja masonica in perioada 2002-2005. Inca de atunci generalul “gangavit” Iliescu, Miki Spaga, Ontanu, Oprea, Diaconescu si multi altii visau la un partid al lor. Pentru ca Marea Loja i-a mirosit si i-a cam marginalizat s-au refugiat in curtea Marelui Piuar Dan Vasiliu, la Cavalerii de Malta. Acolo, intalnindu-l si pe “marele matroz” si-au dus planul la indeplinire in ajunul alegerilor.
Cu cateva zile inainte de alegerile prezidentialedin 2009, la Palatul Cotroceni, intr-o noapte, intre orele 22.00-05.00, luptandu-se cu doua sticle de whiskey (dintre care pe cea inceputa deja, matrozul a pus-o in fata celor trei- Oprea, Ontanu, si altul) s-a pus bazele infiintarii Uniunii Nationale pentru Tradarea Romaniei.
20. ion spune:
octombrie 28, 2010 la 20:22 | Răspunde

Nimic nu se mai poate spune. Totul se rostogoleste si nimic nu mai poate fi oprit. Felicitari domnule Pascu pentrtu pozitia formulata pe blog, dar sunt convins ca dumneavoastra, ca politician in stafful PSD, putei evalua foarte realist si implicatiile iesirii de la guvernare a partidului dumnevoastra, in septembri 2009. Cand ati decis sa-l lasati pe TB sa hatuiasca singur caruta, trebuia sa aveti in vedere si aceasta directie in care a dus-o. Un om politic care nu sinte si nu intelege nici conceptul de membru al unei aliante (fie ea ori NATO ori UE) si nici nu poate sa realizeze ceea ce-i cere functia de presedinte – adica politica externa a unuei tari- nu vad cum cineva a crezut ca el va proteja militarii. Eu cred ca ne meritam, prin tot ceea ce am facut ca militrari in acesti 20 de ani, soarta pe care guvernul ne-o harazeste acum si sunt mandru ca dumneavoastra, singurul ministru care i-a facut pe militari sa se simta mandrii de ceea ce pot si vor, sunteti alaturi de noi. Veniti de la BXL si haideti sa ne apucam sa facem lucruri destepte. Macar in memoria unora care v-au fost foarte aproape si care, din nefericire, imediat ce au devenit liberi au plecat dintre noi. Toate cele bune.
21. OBSERVATORUL spune:
octombrie 28, 2010 la 22:28 | Răspunde

Stimate domnule ministru,
Am ajuns aici din intamplare,am citit ,apoi am simtit nevoia sa scriu cateva randuri.Am fost militar ,de la 14 ani iar de 8 ani ma ocup de altceva …nu conteaza ce ….supravietuiesc …asa am fost educat in sistemul care m-a format.Nu regret ca am ales cariera militara si nu regret ca nu am continuat desi as fi dorit .Insa sistemul nu a preferat si de fapt nici nu putea face selectie in acele conditii.Armata ca sistem trebuie sa existe cat timp exista societate umana,dar ea nu paote fi altfel decat societatea din care provine.Oamenii nu pot fi altfel.Vor fi si buni si rai chiar daca se face o oarecare selectie.Cu toate astea ea trebuie sa existe ,sa fie sustinuta pentru situatii limita…ce pot apare indiferent de vointa banului sau a politicului.Acest instrument Armata ,poate fi stalpul societatii intro situatie limita si poate fi sprijinul renasterii chiar daca este nevoie de ea odata la 3-4 generatii .A pune acest sistem la colt si facandu-l sa se simta vinovat ca este un consumator important al bugetului este o crima iar aceasta atitudine face posibila ascensiunea oportunistilor si nonvalorilor din sistem dar si la atragerea in interior a celor care nu isi inteleg menirea acolo .Tratamentul aplicat fostilor militari este la fel o mare greseala.Acest fapt nu va favoriza atragerea in sistem a unei majoritati de oameni cu caracter dar si cu potential iar din alt punc de vedere reprezinta si o imagine a Statului .Statul trebuie sa reprezinte in ochii cetatenilor lui onoarea si seriozitatea suprema .Daca Statul [prin institutiile sale si oamenii promovati] nu isi respecta cuvantul dat ,este rau platnic ,nu respecta legea ,trimite semnale de suspectare intre cetateni, ….asa vor fi si cetatenii acelui stat , in cazul de fata Romanii . Românii care acum ,au in general ,nu intamplator o imagine deformata in ochii altor natiuni.
Si stiti unde este marea tragedie? In faptul ca nici generatia dumneavoastra si nici generatia ce va veni nu va putea schimba nimic ,pentru ca si acum ca de fiecare data in istoria noastra la bordul Statului ajung mai multi neaveniti decat alesi iar cei care vor face uneori o fapta buna nu vor ramane nepedpsiti ! In concluzie modul cum este tratata Armata, acest sistem important al Statului dar si al natiunii are implicatii majore asupra unei importante categorii de oameni ce apartin Romanaiei si creaza un mental colectiv periculos si neconstructiv.
22. tigri2 spune:
octombrie 29, 2010 la 07:33 | Răspunde

Mama ce le place unora sa se “auda “…scriind,vrute si nevrute,doar-doar i-o aprecia cineva.Fratilor ,sunt destui “literati”in tara noastra,faceti-va intai datoria de fosti militari si apoi…in timpul liber,la un sah sau u pahar de apa minerala,scrieti,recitati.tigri2
23. george spune:
octombrie 29, 2010 la 07:41 | Răspunde

Nici cu domnu’Pascu nu-mi este rusine, el a decimat armata romana , el ne-a aruncat pe drumuri, masurile de reconversie , promise au ramas doar pe hartie.Dupa min eel este cel mai mare distrugator al armatei acestei tari.Guverunul psd-ist putea incadra cadrele disponibilizate in adminstratia publica.Era nevoie de seriozitatea , punctualitatea si corectitudinea fostelor cadre militare,dar ar fi limitat furturile.Sa nu uitam ca si PSD-ul a furat dar a dat ceva si poporului.
* Almihaicii Ghita spune:
octombrie 29, 2010 la 10:48 | Răspunde

George, aveti dreptate.
La vremea respectiva mi-am exprimat opinia ca, printre altele, functiile ramase in armata ar fi trebuit scoase la concurs. Ar fi fost o sansa sa ramana cei mai buni si mai morali oameni in sistem.
24. ALM spune:
octombrie 29, 2010 la 08:22 | Răspunde

Stimate domnule I.M. Pascu,
Cu toate ca nu sunt un comentator frecvent al articolelor ridicate pe blogul dvs, compensez aceasta lipsa prin citirea lor cu atentie. Nici in cazul prezentului articol nu am ce comenta decat cu o sintagma scurta: deh, pletora politichiei!
Totusi, profitand de faptul ca in articol ati atins si problematica taierii drepturilor militarilor, apelez la amabilitatea dvs pentru a ma lamuri cu cateva aspecte legate de soarta pensiilor militare si, mai ales, legate de viitorul statut al pensionarilor militari in rezerva.
Nu ma agat de faptul ca prin noua “lege” are loc o scadere dramatica a pensiilor militare peste doua mii de lei, cu toate ca scaderea afecteaza planurile pentru restul de viata, avand oarecare intelegere fata de finantele vlaguite ale statului. Ma afecteaza mai mult modul meschin prin care pensiile se vor recalcula exclusiv prin ceea ce se numeste “contributivitate”, din acest calcul banesc primitiv lipsind adevarata contributivitate a militarilor, materializata in extrem de multe cazuri prin participarea la realizarea unor importante obiective economice, prin privatiunile vietii de militar, prin inventii neplatite si, nu in ultimul rand, prin jertfe asumate din momentul depunerii Juramantului Militar. In eventualitatea ca legea 119/2010 se va aplica, vom asista la intreruperea conceptului de “militar pana la moarte”, cariera limitandu-se doar la partea activa a vietii, similar “carierei” de ospatar sau tinichigiu. In plus, valoarea pensiei nu va mai reprezenta un anumit procent din solda corespunzatoare gradului si functiei in momentul trecerii in rezerva, ci va fi legata de un punctaj cu valoare fluctuanta, specific ocupatiilor civile.
Intrebarile mele, care decurg din cele expuse mai sus, ar fi: din momentul iesirii la pensie mai putem fi considerati militari? Pe ce baza, cand activitatea este echivalata similar cu aceea a tomberonistului de la scara blocului unde locuiesc? Juramantul Militar mai are vreo valoare, atat timp cat Tara a reziliat unilateral “contractul” meu cu Ea? Si, in sfarsit, in sitatia in care Tara ar avea nevoie de rezervisti, pe ce baza ar reincadra niste “civili”cu gradele si functiile avute la momentul iesirii din activitate? Nu cumva, prin echivalarea pensiei, ne vom trezi din ofiteri superiori simpli SGV-isti?
25. pacurar spune:
octombrie 29, 2010 la 09:41 | Răspunde

Domnule M. PASCU
Regret ca trebuie sa intervin in acest fel dar , este SI meritul dv. in aceasta “circulatie a elitei militare” dupa”momentul de prag-1989″ Urmasii dv la conducerea Statului nu fac decit sa se desavirseasca ,pe calea pe care si dv ati lucrat ca “sef de santier” in monumentala restructurare a armatei ROMANE.Iata d-le PASCU CE MODELE ARE AZI ELITA MILITARA ROMANEASCA. Va amintiti versurile anilor `50 ?”Cobori DOAMNE pe pamint/Sa vazi stalin ce-o facut/…
26. tigri2 spune:
octombrie 29, 2010 la 11:11 | Răspunde

Marii cunoscatori in economie,jidanii spun ca “politica este facuta din os de curva”mergand pe firul gandirii logice rezulta ca politicienii sunt ori curve ori “pesti’,armata nu are ce cauta in aceasta mocirla,iar greselile acestor IDIOTIcare hotarasc destinele tarii si ale armatei ne vor costa SCUMPpoate chiar disparitia statului roman.tigri2
27. plotonieru spune:
octombrie 29, 2010 la 12:54 | Răspunde

Acest sef de magazie chiloti-izmene ,promovat ospatar-chelner apoi “sef al mafiei lui Nastase “a fost recuperat de seful clanului pdl-ist popey marinarul rasplatit cu a patra stea pentru merite deosebite si expediat pentru spalarea pacatelor si repararea onoarei patate in bratele “blondei” in capot.
28. un civil spune:
octombrie 29, 2010 la 14:25 | Răspunde

“Scarnaviile” imbracate (in-afara legii) in haina militara sa fie trasi la raspundere. Ce, legea e doar pentru noi civilii si voi adevaratii militari ?!
….sau ei (“SCARNAVIILE”) sunt “protejatii” ….
E adevarat ca armata a inceput decimarea proprie inca din vremea PSD, asta pentru a intra Romania in NATO, …. dar macar v-a dat – nu v-a furat “bucata de paine din traista”.
De cand au venit “javrele ordinare” la conducere v-au dat afara din serviciile alea care unii le-ati mai gasit, v-au umilit si dezonorat , v-au furat trecutul , urmeaza sa va ia si farmiturile ramase in traista…
ia calculati de cati ani n-au mai pus un leu la pensia voastra,,, cred ca sunt cativa … iar ei fura , aduna precum harciogii… nu se mai satura….cine fura???!!!! HOTII FURA !!!!
29. FOST MILITAR spune:
octombrie 29, 2010 la 16:12 | Răspunde

Am ramas cu un gust amar cand am vazut lista cu cei decorati,mai multi civili (femei) ,a nu – se intelege ca!!!!! as avea ceva cu femeiile: dar , armata e facuta praf de acesti guvernanti si de actualii conducatori care conduc armata si sunt aserviti lui UDREA-BOC , care se caciulesc pentru grade si functii ,,, RUSINE DOMNILOR GENERALI (MAJORITATEA FACUTI GENERALI LA APELUL BOCANCILOR) NU AVTI DEMNITATE,IAR DE ONOARE SA NU MAI VORBIM….. SARACA !!!! ARMATA ROMANA !!!!
SOLDATII NOSTRII MOR PE PAMANTURI STRAINE SI CURVELE SI PAPITOII SUNT DECORATI ,IAR EROII SUNT LASATI IN SFANTA UITARE ….. RUSINE CELOR CU SPINAREA ARCUITA DIN ARMATA ROMANA ..
30. MILITAR VETERAN spune:
octombrie 29, 2010 la 18:41 | Răspunde

APORTUL TAU IN ACESTE ZILE AR PUTEA SCHIMBA
CURSUL INTREGULUI AN,
AL ANULUI CARE VINE,
AL ANILOR CARE VOR VENI!
1.Exista o solutie la orice problema:
-nimic nu-i insolvabil,nimic;
-fa orice poti sa eviti parerea ca ceea ce intampini acum este
insurmontabil,pur si simplu nu-i adevarat;
-nu poti gasi solutia, intr-adevar, daca tu crezi ca nu exista;crezi cu
adevarat in viata? Acum ar fi timpul potrivit s-o arati.
2.Cel mai bine servesti iesind din cafenea sau biblioteca direct in strada:
-lumea iti asteapta contributia; orasul tau, vecinul tau, prietenul tau
asteapta acel ajutor din partea ta care va face lucrurile mai usoare.
-este mai mult de facut decat ceea ce stii. Iesi si vezi ce poti face.
Bineinteles ca stii deja ca in viata lucrurile nu vin spre tine ci prin tine. Asa ca acum decide ca in acest an, aceasta idee, sa se manifeste la cel mai inalt nivel al sau.
3.Ieri este ca un CEC anulat, maine este ca un bilet la ordin, astazi este singura suma numerar pe care o ai, asa ca cheltuieste cu intelepciune.
4.Metoda”MILITARILOR” este sa planuiasca cu indrazneala si sa execute viguros.
INTREBAREA care ramane:
Vei fi unul din autorii schimbarilor, sau doar unul din cei care suporta consecintele?
AUDACES FORTUNA IUVAT!

UN MILITAR VETERAN”NESIMTIT”
31. BACAOANUL spune:
octombrie 30, 2010 la 07:26 | Răspunde

RRepet; d-le PASCU ca un civil nestiutor ati dispus ca unitatile militare sa fie demolate, militarii sa-si caute supravietuirea langa leprele bogate-politice, l-ati manevrat pe gen. Popescu sa semneze ordine de desfiintare a unitatilor militare si acum aparati nevoiasii de militari? Tot un model de parsivenie?
32. toni spune:
octombrie 30, 2010 la 09:20 | Răspunde

Ceea ce se intampla in prezent cu militarii nu este decat o consecinta a unor mentalitati retrograde inradacinate adanc in fibra poporului roman in perioada comunista. In ultimii 20 de ani politicienii au fost preocupati de a exploata in scopuri electorale sau in interes de grup aceste mentalitati in loc sa fie preocupati de modificarea acestora. Cine crede ca vinovati pentru masurile dezonorante care se iau in prezent fata de militari sunt numai cei reprezentati de indivizi ca Basescu, Boc si Oprea, sunt cel putin naivi. Priviti in jurul nostru si spuneti care din politicienii nostrii au cu adevarat preocupari care sa faca din ei model pentru noi. Ii putem numara pe degete insa si fata de acestia avem indoieli.
Solutii exista dar trebuie sa existe vointa.