luni, 8 aprilie 2013

Comunicat SCMD



Situatia legii reparatorii pentru fostii pensionari militari - in atentia tuturor categoriilor de rezervisti

Motto:
"Stiu ca vor castiga in justitie dar, pana atunci, le-am luat banii."
(Traian Basescu, 2010)


Nu cred ca lumea a uitat cuvintele din "Motto", rostite in 2010 de individul care a uzurpat si uzurpa in continuare dupa demiterea legala, prin Referendum, functia de presedinte al Romaniei. El este cel care a incalcat deliberat Constitutia tarii si legile europene, in razboiul ticalos de imagine si psihologic, declansat nu numai impotriva rezervistilor ci a intregii natiuni romane!
 
Poate ca in decursul timpului, am gresit, atacandu-i pe ministeriabilii si functionarii prinsi intre ciocan si nicovala, adica intre ordinul presedintelui "jucator", pe de o parte, si legislatie plus propria lor constiinta. Ticalosi sunt doar aceia care au adaugat ordinului, propriul lor interes!
 
In ceea ce ne priveste, in perioada 2005-2012, Traian Basescu ne-a rapit succesiv statutul, adica dreptul la onoare si demnitate, dreptul la munca, la o batranete linistita, la sanatate si viata! A facut-o si anticonstitutional si antieuropean, asa cum a fraudat si alegerile prezidentiale si Referendumul. Iar astazi, in deplina impunitate, fraudeaza in continuare Constitutia, permitandu-si sa-si subordoneze, pe mai departe Justitia, sa pedepseasca si sa infiinteze partide. In Romania, regimul tiranic Basescu, sprijinit pe servicii secrete, forte paramilitare, procurori si judecatori obedienti, inca subzista, ba, mai mult, se intareste pe zi ce trece! Constatam cu stupefactie rebasificarea tarii, prin principalele instrumente ale Puterii, intr-o Romanie care, gratie si ajutorului nostru, ar trebui condusa de USL, adica de fosta opozitie, de la Everestul celor 70 procente castigate in alegeri.
 
In ceea ce-i priveste pe rezervisti, SCMD-ul s-a impotrivit cu succes in Parlament, in justitie si in strada, in tara si in afara granitelor, celor 3 R: "Recalculare". "Revizuire", "Regularizare"!
 
Astazi insa, la 10 luni dupa ce USL-ul a castigat guvernarea si dupa ce ne-a promis ca "de-a doua zi" legile strambe vor fi abrogate, un nou val de decizii de "Revizuire" ne lovesc de-a valma, indiferent de cuantumul ajutorului social primit pe post de pensie, in locul dreptatii promise. Este si ilogic si periculos pentru soarta Romaniei, care astepta "dreptatea pana la capat"!
 
Guvernul, in persoana viceprim-ministrului Gabriel Oprea, ne-a promis in 2 martie a.c.stoparea discriminarii prin cele doua ordonante solicitate pentru sistarea discriminarii si reintrarea in legalitate, iar conducerea USL a decis la 4 martie a.c., pe baza Memoriului inaintat de SCMD, ca prevederile celor doua ordonante sa fie cuprinse intr-o lege reparatorie in regim de urgenta, angajamente in acest sens lundu-si fata de noi, alaturi de dl. viceprim-ministru si ministrii Apararii si Internelor si presedintii celor doua Comisii de aparare din Senat si Camera Deputatilor.
 
Dracul basist si-a varat insa de la inceput coada, printr-un manevrier de culise (stim cine, cum, de unde si de ce), in locul textului votat in USL pe 4 martie, fiind promovata la Camera Deputatilor o caricatura de text, fara regim de urgenta, pe data de 5 martie a.c. Nici o problema ...Acesta putea fi amendat in Comisiile Senatului si Camerei, pe data de 31 martie, legea putand fi deja votata. Astazi insa s-a ajuns la situatia in care dl. viceprim-ministru si domnii ministri solicita presedintelui Comisiei de aparare a Senatului sa dea drumul Proiectului la vot si spre Camera, in timp ce acesta solicita Guvernului sa-i trimita inapoi Proiectul, avizat. Evident, Dracul basist si-a varat din nou coada, Proiectul disparand intre Senat si Guvern asa cum a disparut si Proiectul Legii pensiilor militare de stat de la Ministerul Apararii, la cinci minute dupa ce dl. Dobritoiu a predat functia, incat SCMD-ului i-au trebuit doua saptamani sa-l recupereze la cererea noului ministru, dl. Mircea Dusa, fiind sprijinit de fostul consilier minsterial, d-na avocat Simona-Luminita Sirbu!
 
In aceasta situatie, Comitetul Director al SCMD a decis sa organizeze pe data de 19.04.2013, o "conferinta de presa-manifestatie", in centrul Capitalei, pentru a lamuri definitiv mass media asupra legitimitatii solicitarilor noastre si a veni in sprijinul acelora dintre membrii Guvernului sau Parlamentului care lupta pentru transpunerea in practica a deciziei USL si pentru aparitia legii reparatorii. Gratie eforturilor conjugate, speram ca aceasta sa intre in regim de urgenta in Parlament, miercuri, 10.04.2013. Avem nevoie insa de sustinerea tuturor membrilor de sindicat valizi pentru a convinge media, pe data de 19 si in zilele urmatoare. Reafirm ideea ca-i vom apara pe toti cei ce s-au angajat sa se implice decisiv in eliminarea pe cale legala a discriminarii, in cazul categoriei noastre socio-profesionale. Celor care mai au obiectii in ceea ce priveste includerea in lista noastra a d-lui viceprim-ministru Gabriel Oprea, le reamintesc toamna anului 2010, cand, in cursul celebrului scandal "Erga omnes", provocat de actiunea in justitie impotriva HG 735/2010, aratam la toate posturile de televiziune documente atestand implicarea directa a lui Emil Boc si a ministrului Predoiu in actul de justitie, prin ordine date si ministrilor si judecatorilor, cum sa interpreteze, in defavoarea noastra legea. Din fericire, am castigat definitiv la ICCJ pe 7 ianuarie 2011, in recursul formulat de MApN si MAI, desfiintand ilegala operatiune de "Recalculare". Telespectatorii isi amintesc faptul ca ascundeam antetul documentelor respective, desi erau nesecrete. Astazi, pot face, in premiera, marturisirea ca proveneau ... de la MApN!
 
In concluzie, conducerea SCMD nu a abandonat lupta, lupta in continuare, utilizand inclusiv mijloacele inamicului basist, si orice tentativa de denigrare a acesteia nu poate fi considerata decat o manevra basista de destructurare a principalului adversar al Demisului ramas in picioare - SCMD, organizatorul pentru actiune a societatii civile.
 
Pe noi, ca militari, nu ne intereseaza jocul de glezne basist, nici ping-pong-ul cu Proiectul legii reparatorii, ci rezultatul concret. In acest sens, ii atrag respectuos atentia d-lui prim ministru ca societatea civila din Romania a luptat pentru debarcarea Demisului si nu pentru "Coabitare"! Motivul este cat se poate de simplu si rational: nu poate exista "coabitare" intre un om sanatos si un bolnav, decat ca relatie medic-pacient! Or, dl. Ponta nu este medic ci jurist si, drept urmare, incepe sa devina periculoasa pentru Romania si nejustificata, mentinerea in atributii a "omului bolnav"!

 
PRESEDINTELE SCMD,
 
Col. (r) dr. Mircea DOGARU