marți, 9 aprilie 2013

PRELUAT DE PE PAGINA FILIALEI BRASOV



                 “RECURS” LA MINCIUNĂ

1. Suntem înregistrate 88 de filiale ale SCMD. O forţă asociativă puternică, amplificată exponenţial de suportul intelectual, fizic şi atitudinal al membrilor săi. Nicio altă forţă democratică a societăţii civile nu dispune de un asemenea potenţial! Introducând aceste structuri asociative ale pensionarilor militari într-o matrice de decizie, azi 08.04. 2013, am  constata că sunt active numai 26 de partiţii, celelalte 62, nefiind active pe subiectul principal.  Se cunoaşte faptul că într-un organism funcţional, echilibrul entropic al structurii modulare trebuie să fie realizat printr-un raport net favorabil, al părţii funcţionale asupra celei nefuncţionale. Când raportul este net favorabil părţii nefuncţionale,organismul este grav bolnav, cu alte cuvinte,” pe ducă”. Studiul acestui comportament organizaţional este la îndemâna (şi extrem de benefic) celor care ne mint cu atâta neruşinare din vârful piramidei puterii politice, fapt ce mă determină, să lansez un nou avertisment asupra camarazilor care mai dorm şi încă mai visează. Dacă ne lăsaţi singuri în „bătaia vânturilor” o să pierdem împreună.  Am convingerea fermă că, în celelalte filiale mai există camarazi ce nu s-au resemnat. Aceştia au obligaţia să ceară birourilor operative „să-şi ascută creioanele” şi să facă publică opinia filialei în legătură cu strategia de „însănătoşire şi revigorare ” a exprimării democratice a  SCMD.

2. Filiala 1 Braşov apreciază manifestaţia din 19.04.2013, din Piaţa Universităţii, drept un „RECURS” LA MINCIUNĂ şi propune:
Poate în ultimul ceas, domnul Preşedinte revine la ideile de bun simţ exprimate la 11 noiembrie 2009:
„Militarii nu fac parte dintr-un sistem privilegiat de pensii, este un sistem de pensii militare, deci n-au de ce să se considere în zona privilegiaţilor. Ca atare, vă asigur că dacă acestă lege (va ajunge) într-o forma care pune sub semnul întrebări menţinerea pensiilor ofiţerilor în rezervă o voi trimite înapoi la Parlament pentru a fi discutată şi pusă în regulă. Nu exclud posibilitatea să cer revenirea la un sistem de pensii militare aşa cum sînt aproape în toate statele NATO. (11 NOIEMBRIE 2009 , cu prilejul zilei Statului Major General )”

Ne-aţi chinuit destul. Ne-aţi minţit privindu - ne în ochi cu prilejul dialogurilor amăgitoare. Nu vă cerem fonduri suplimentare. Prin lege ne-aţi furat şi, tot prin lege, vă cerem să daţi înapoi ce, pe nedrept, aţi luat!

Iar voi aţi avut bani pentru lichelele puse în funcţiile cheie la robinetele financiare clientelare. Vi se pare normal ca un profitor din energie (companie de stat) să aibă primă de 60.000 lei? Dar un salariu de 23.000 de lei pe lună? Aţi permis, cu neobrăzare, să tăiaţi pensia unui general de la 4.000 la 3.000 de lei şi a unui colonel de la 3500 la 2.400. Nu vă uităm şi nici nu vă iertăm!

Pe domniile voastre v-am susţinut permanent dar vă asigurăm că, a doua oară, “nu vom mai greşi”.

Dragi camarazi,
Opţiunile şi atitudinile  cu privire la calea prin care trebuie să oprim acest calvar al sărăciei, hărţuirii, minciunii, dispreţului, discriminării, lipsirii de apărare în instanţe, manipulării, vrajbei, etc vă aparţin. Dacă vom fi mulţi, putem spera pe 19.04.2013, la un răspuns public, concret din partea celor care cârmuiesc destinele României. Dacă nu vom întruni condiţiile unui echilibru entropic, puteţi considera acest organism democratic, numit SCMD, “un element onorific”. În acest caz, peste  scena pe care am jucat diverse roluri ,“se va trage cortina”. Sper să nu fie ultimul meu sfat!

Prof.univ.dr. Petrişor Mandu