vineri, 26 februarie 2010

Gheorghe Strâmb, ales președinte al sindicatului cadrelor militare pensionate

Data: 25.02.2010 14:23
Sursa foto: PortalSM

Col (r) Gheorghe Strâmb a fost ales astăzi președinte al sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere din judeţul Satu Mare. Aproximativ 80 de foști angajați ai Ministerului de Interne și ai Ministerului Apărării s-au întîlnit astăzi în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor pentru a-și constitui sindicatul prin care să-şi apere drepturile.

Gheorghe Strâmb a declarat că rolul acestui sindicat este de a apăra "drepturile nesimţite" ale fostelor cadre din Ministerul de Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, aceştia fiind deranjaţi de decizia actualului Executiv de a le reduce pensiile. În urma întâlnirii preşedinte al sindicatului a fost ales col (r) Gheorghe Strâmb, fost şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare, în funcţia de vicepreşedinte col. (r) Dumitru Pavel, fost şef al Centrului Militar Judeţean iar secretar a fost ales col (r) Vasile Blidaru, fost angajat la ISU.

Au existat unele discuţii despre modul de colectare al cotizaţiilor, statutul asociaţiei naţionale la care se va afilia şi acest sindicat, Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere de la Bucureşti, precizându-se că toate sumele se vor strânge în contul central. Conducerea nou aleasă va discuta cu conducerea sindicatului de la Bucureşti, colonelul Gheorghe Strâmb fiind convins că se va putea schimba acest lucru după discuţii, pentru ca sumele adunate de la membri să rămână pe plan local. Cotizaţia anuală a unui membru este de 120 de lei.

În perioada următoare se va constitui juridic această asociaţie, întâlnirea de azi fiind primul pas.
Sursa: PortalSM