miercuri, 12 septembrie 2012

Transcrierea declarațiilor de presă ale vicepreședintelui PNL, Mihai Voicu,
la finalul ședinței Biroului Politic Central
10 septembrie 2012
 
 
"Bună ziua!
 
S-a încheiat ședința Biroului Politic Central al Partiului Național Liberal. Aș dori să vă prezint patru decizii, marea majoritate fiind pe plan parlamentar.
 
S-au mandatat grupurile noastre parlamentare pentru a discuta, bineînțeles, cu colegii din USL și după aceea a iniția procedurile parlamentare pentru o serie de legi pe care noi le-am discutat și credem că sunt necesare, și anume: legea industriei de apărare, o lege care să permită cumularea pensiilor cu salariile, o lege pentru revenirea la pensiile militare la valoarea de dinainte de tăiere și, în sfârșit, o lege privind prevenția în sănătate.
 
Tot pe plan parlamentar, s-a decis mandatarea domnului senator Cristian David, președintele Comisiei de apărare a Senatului, pentru a demara demersurile necesare în interiorul acestei Comisii, pentru a strânge informații și a investiga o informație care deocamdată este foarte proaspătă, nu pot să fac comentarii asupra ei, și anume chestiunea cu zborul din Arabia Saudită. În rugăm pe domnul Cristian David, împreună cu Comisia de apărare, să facă pași în această direcție. Nu am alte comentarii pe acest subiect.
 
Tot pe plan parlamentar, Biroul Politic Central consideră că subiectul unei interacțiuni în orice formă între comisiile juridice ale celor două camere și responsabili din cadrul Ministerului Public este necesară. Dincolo de declarații de presă de genul independenței - care este o chestiune pe care n-o contestă nimeni - trebuie să înțelegem că într-un stat de drept există un control reciproc al puterilor în cadrul democratic și, de aceea, colegii noștri din comisiile juridice trebuie să indentifice formele legale prin care aceste discuții - nu vreau să le spun anchete, în niciun caz  - trebuie să aibă loc.
 
În sfârșit, o a patra decizie, ținând cont de apropierea alegerilor parlamentare, în urma discuțiilor avute în Uniunea Social Liberală au fost desemnați o serie de colegi pentru a face parte din cadrul comisiei comune a USL pentru elaborarea programului de guvernare, respectiv domnul Crin Antonescu, domnul Daniel Chițoiu, domnii Relu Fenechiu, Eugen Nicolăescu, Lucian Isar și Radu Stroe.
 
Vă mulțumesc! "