sâmbătă, 9 februarie 2013

APEL PRELUAT DE PE PAGINA FILIALEI ORADEA


APELUL MEMBRILOR SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE – FILIALA ORADEA CĂTRE PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEI, DOMNUL VICTOR PONTA ȘI COPRESEDINȚII ALIANȚEI UNIUNII SOCIAL LIBERALE, DOMNII CRIN ANTONESCU ȘI DANIEL CONSTANTIN



APELUL
MEMBRILOR SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE – FILIALA ORADEA CĂTRE
PRIMUL MINISTRU AL ROMANIEI, DOMNUL VICTOR PONTA
ȘI COPRESEDINȚII ALIANȚEI UNIUNII  SOCIAL LIBERALE, DOMNII CRIN ANTONESCU ȘI DANIEL CONSTANTIN
                
     
         În numele membrilor Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate- Filiala Oradea, vă rugăm să aveți amabilitatea să luați la cunoștință despre neajunsurile la care un număr de peste 300 de cadre militare, pensionari ai MApN, MAI și SRI, membri ai filialei noastre, doresc să le găsiți o rezolvare cat mai urgent posibil.  
Dezamăgiți şi ignorați  de politicieni, cu respect vă facem cunoscut ce  simțim acum, după ce am crezut în USL ca într-o minune  care v-a aduce dreptate în România.

După ce am făcut tot ce am știut atât prin SCMD cât şi în calitate de cetățeni, pentru înlăturarea regimului Băsescu-PDL-UDMR-UNPR  şi chiar crezând în  rezolvarea nedreptăților care ne-au fost făcute de aceștia, acum suntem dezamăgiți şi ne punem şi așteptăm răspuns la următoarele întrebări:
-există o deosebire între politicianul aflat în campania  electorală şi cel ajuns la putere, raportat la promisiunile făcute?
-cum ar trebui să procedăm noi, alegătorii dumneavoastră?:
-să așteptăm la nesfârșit ca politicienii şi guvernanții să-şi respecte promisiunile făcute în campania electorala?                                                                           
-să ieșim din nou în stradă, organizând acțiuni extreme?
-să ne transformăm din susținători ai dumneavoastră, în contestatari
şi promotori ai unor atitudini antiguvernamentale şi antiparlamentare?
După ce am înfruntat privațiunile caracteristice serviciului militar, specifice ofițerului de poliție judiciară, infanteristului, tanchistului etc, care au  un program de lucru  fără pauze, fără sărbători, cu nopți nedormite, cu neglijarea educației copiilor, pentru care nu am avut timp, sarcină rămasă în grija exclusivă a soțiilor, după ce uneori ne-am pus viața în pericol , după ce datorită stresului şi tensiunii în care am lucrat ne-am îmbolnăvit iar media de viață a noastră este de circa 62 de ani,  a venit regimul Băsescu –PDL-UDMR-UNPR şi ne-au tăiat drepturile câștigate prin lege, unele dintre ele ca răsplată a riscurilor îndurate. Aceste drepturi erau consfințite prin lege încă înainte de A.I.Cuza (din timpul Regulamentelor Organice din Tarile Romane).Numai Ana Pauker, pe timpul lui Gheorghiu-Dej, a mai avut inițiativa de a anula pensiile ocupaționale ale militarilor si, culmea, aceasta intenție a fost anulata de intervenția hotărâta a lui Emil Bodnăraș. Nici regimul comunist nu a negat dreptul militarilor de a beneficia de pensii ocupaționale. Si ceea ce nu au făcut comuniștii si celelalte guverne dinaintea lor, a făcut guvernul Boc si acoliții săi, sprijiniți îndeaproape de ministrul Oprea. Iar așa zisa recalculare, revizuire si alte zeci de „re, re, re” au reușit să producă o multitudine de inechități intre categoriile de militari pensionari, o cheltuiala în plus pusa asupra bugetului si ceea ce este si mai grav, ne-a inclus si pe noi, pensionarii militari, în acea categorie sociala definita prin noțiunea de „asistați social”.
         Toată speranța noastră a fost USL, pe care am sprijinit-o în alegeri pentru că am crezut în aceasta formațiune politica.
         Înainte de alegeri USL a promis repararea acestor nedreptăți. A rezolvat nedreptățile la toate categoriile sociale cu excepția  pensionarilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranță națională ce reprezintă circa 0,12 % din populația țării, adică circa 26. 000 de persoane, ale căror pensii au fost diminuate abuziv.
           După această dată suntem amânați, plasați de la un ministru la altul ,dar fără ca cineva să ia o decizie. Suntem total dezamăgiți. Poate apreciați ca, așa cum a afirmat d-na ministru a muncii într-o împrejurare, numărul voturilor pe care le aducem sunt nesemnificative. Totuși cerem să fim respectați şi tratați la fel ca ceilalți cetățeni ai acestei țări cărora le-ați rezolvat neajunsurile produse de guvernarea Boc.
            Am pierdut la revizuirea pensiei între 100 lei şi 1.700 lei. Acum suntem într-o situație în care drămuim fiecare leu pentru că  unii au accesat credite la nivelul solvabilității veniturilor  pentru a-şi asigura condiții de viață decente, iar în prezent nu mai pot plăti ratele la bănci.
         Deciziile prin care ne-au fost diminuate pensiile s-au emis cu încălcarea prevederilor legii  119/2010 art. 7,care trimite la prevederile legii 19/2000 si care, la art.180 alin 7, prevede că, în cazul recalculării pensiilor, după recalculare rămâne în plată pensia cu cuantumul cel mai favorabil. Legea 263/2010 s-a aplicat cu încălcarea prevederilor art.15 alin 2 din Constituția României, având în vedere că doctrina în materie spune că retroactivitatea legii prevede şi două excepții: când noua situație este mai favorabilă şi când este prevăzută expres în noua lege. Ori din analiza legii 263/2010 şi a legii 119/2010 nu rezultă existența acestei prevederi. S-au încălcat mai multe texte de lege.
        Cu alte cuvinte, sunt motive juridice şi morale care îndreptățesc Guvernul să repare aceste încălcări ale drepturilor pensionarilor militari dar, trebuie să existe şi voință politică si să existe voința respectării promisiunilor făcute în campania electorala.
          Ne-ați lăsat la dispoziția instanțelor ce au primit ordin să ne respingă cererile noastre, instanțe care încă sunt sub influența regimului „băsist”.
          Cu respect vă rugăm să ne comunicați care este hotărârea dumneavoastră față de promisiunea de a ne repara nedreptatea făcută de fostul regim şi când se va întâmpla acest lucru.
           Promisiuni am avut ba după alegeri, ba după întâlnirea cu FMI, ba după ce se întocmește bugetul pe 2013.
            O parte din rezerviști au făcut cereri către Excelența sa domnul Prim Ministru Victor Ponta, către domnii miniștrii de resort, către PNL, PSD, dar  de aici cererile au fost trimise la alte nivele inferioare, fără putere de decizie si au rămas fără un răspuns concret.
            În numele membrilor Filialei Oradea a S.C.M.D., vă cerem să rezolvați în regim de urgență următoarele probleme:
            -revenirea la plata pensiilor celor 26 .000 pensionari militari la valoarea existentă în luna decembrie 2010,urmînd ca într-un timp cat mai scurt să le fie returnate sumele reținute ilegal.
             -finalizarea şi aprobarea proiectului legii pensiilor elaborat de fostul ministru Dobriţoiu, fără a mai fi  tergiversate lucrurile de către noul ministru.
            - stabilirea şi comunicarea unui termen concret de rezolvarea a acestor probleme
            -constituirea unei comisii guvernamentale care să verifice modul în care au fost calculate pensiile a căror valoare nu se justifica si pedepsirea celor care se fac vinovați de fraude
             -aplicarea la toți pensionarii a prevederilor H.G.S. - 1019/2010,indiferent de data trecerii în rezerva
           Vă rugăm respectuos să ne comunicați care este hotărârea dumneavoastră față de promisiunea de a ne repara şi nouă nedreptatea făcută de fostul regim şi când se va întâmpla acest lucru.
                  
                     Biroul Operativ 
al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Filiala Oradea                                                                                
     Președinte :
         Maior(Rz.) Toncean Valer