joi, 14 februarie 2013


Pensiile militarilor vor fi recalculate deoarece s-au constatat greşeli la stabilirea cuantumului prin aplicarea Legii nr. 263/ 2010 privind sistemul unitar de pensii publice

Declaratia apartine ,potrivit Agerpres, ministrului Muncii, care a mai precizat :  

"Am înţeles că s-a creat o confuzie în urma emisiunii tv de aseară în care am vorbit despre pensiile militarilor şi am spus că acele pensii care au fost calculate greşit se vor recalcula (...) Nu am spus că luăm toate pensiile din România şi le recalculăm " a precizat ministrul Muncii.
În continuare, Mariana Câmpeanu s-a referit la prevederile art.107 din Legea nr. 263/2010, potrivit căruia "în situaţia în care, ulterior stabilirii şi/sau plăţii drepturilor de pensie, se constată diferenţe între sumele stabilite şi/sau plătite şi cele legal cuvenite, casa teritorială de pensii, respectiv casa de pensii sectorială, operează, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificările ce se impun, prin decizie de revizuire".
"Acesta este un principiu de bază al Legii pensiilor. Pensiile se recalculează dacă o persoană aduce un stagiu în plus sau dacă se constată o greşeală. 
Ţinând cont de faptul că foarte mulţi militari sunt nemulţumiţi şi au făcut cereri, le vom recalcula pensiile. Pe rolul instanţelor se află peste 25.000 de procese. Este normal ca acele pensii care sunt contestate să se recalculeze", a subliniat ministrul Muncii care a adăugat că "nu este nevoie ca pensionarii militari să facă o revenire cu privire la cuantumul stabilit"


Va reamintesc ca Mariana Câmpeanu a afirmat la Realitatea TV că la Ministerul Apărării se lucrează la o propunere legislativă care ar trebui să corecteze actuala situaţie.
"În legătură cu pensiile militarilor trebuie să spun că, la Ministerul Apărării Naţionale şi probabil şi la celelalte structuri, se lucrează la revenirea la o lege care să-i privească direct. 

O să ne vină şi nouă  pentru analiză şi pentru a pune în practică acest lucru. Este foarte greu acum să spui celor care au acum 9.000 de lei pensie că o să le scazi pensia şi celor cărora printr-o nedreptate li s-a scăzut pensia să le adaugi. Este foarte greu de făcut acest lucru", a afirmat ministrul Muncii,care a anunţat totodata că, la martea viitoare, va merge la Comisia de muncă din Camera Deputaţilor, împreună cu Avocatul Poporului, pentru a discutat aspecte legate de pensiile de serviciu.