sâmbătă, 2 iulie 2011

Loialitatea este reciprocă - Foştii ofiţeri operativi şi de informaţii întorc armele împotriva măsurilor PD-L


Decizie fără precedent a fostelor cadre militare din Argeş!

Intenţia reprezentanţilor puterii de a reorganiza administrativ România şi adoptarea de către Camera Deputaţilor a legii de promulgare a ordonanţei de urgenţă privind recalcularea pensiilor militarilor în forma propusă de guvern, fără a se lua în seamă orice fel de amenda­mente, au constituit picătura care a umplut paharul cu nemulţumiri ale celor care au lucrat în diverse structuri din sistemul naţional de apărare. Sătui să asiste ca simpli spectatori la punerea în aplicare a unor astfel de măsuri radicale, foştii ofiţeri argeşeni din Armată şi Servicii au decis să colaboreze cu adversarii Puterii.


În toamna anului 2009, lua fiinţă la nivel naţio­nal Sindicatul Cadrelor Militare Dispo­nibilizate, în Rezervă şi în Retragere (SCMD), un organism menit să apere interesele foştilor angajaţi din sistemul naţional de apărare, la numai câteva luni fiind înfiinţată şi filiala argeşeană a acestei structuri. „Noi, cadrele militare disponibilizate, constituim o forţă numerică considerabilă – aproape 200.000 de oameni. Dacă la acest număr adăugăm şi celelalte cadre militare în rezervă din Ministerul Apărării Naţionale, precum şi disponibilizaţii şi cadrele în rezervă din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi din celelalte structuri ale Sistemului Naţional de Apărare, atunci vom constata că acest număr se extinde la aproximativ o jumătate de milion de persoane. Să ne gândim câte partide politice actuale dispun de o astfel de forţă. Să ne gândim că, prin voinţa noastră, am putea introduce în Parlamentul României un partid care se află sub limita numerică de voturi ne­ce­sară, să ne gândim că putem influenţa major alegerea pre­şedintelui României. Să ne gândim că am putea trimite în Parlament propriii noştri reprezentanţi. Şi toate acestea fără a ne constitui într-un partid politic” - declarau la momentul înfi­inţării foştii generali şi colonei din conducerea sindicatului. Până acum, lupta cu sistemul s-a dus pe coordo­natele clasice ale confruntărilor sindicate-gu­vern, cu proteste de stradă, petiţii peste petiţii, plân­geri penale şi tot arsenalul specific. La nivelul anului 2011, marcat de o puternică criză pe toate planurile - politic, social şi, mai nou, administrativ - foştii ofiţeri din Servicii şi Armată au decis să schimbe strategia şi să-şi unească forţele cu opoziţia.


Fostele cadre operative îşi oferă serviciile Opoziţiei



Săptămâna trecută, un grup de foste cadre operative din Argeş - ofiţeri în rezervă din serviciile de informaţii şi din Armată care au participat efectiv la misiuni importante din punct de vedere strategic, dar şi al siguranţei naţionale - au pus la cale o întrunire cu caracter secret la Piteşti, care a ieşit din tiparul obişnuitelor întâlniri pe linie de sindicat. Discuţiile au fost conduse de col. (r) Victor Popescu şi de col. (r) Ion Vladu, pre­şedintele şi, respectiv, vicepre­şedintele filialei argeşene a SCMD, în cadrul şedinţei cu caracter special cei prezenţi manifestându-şi hotărârea de a „întoarce armele” împotriva actualei pu­teri, oferindu-se să pună la dispoziţia Opoziţiei întreaga bază de date de care dispun, cât şi experienţa de ani de zile în structurile serviciilor de informaţii. „Hotărârea a fost luată în unanimitate, cu consultarea tuturor celor 280 oameni ai noştri, foste cadre operative şi ofiţeri din Ministerul Apărării, STS, SPP, SRI, care au ajuns la această concluzie în urma unor analize atente. Ţara se află în dezastru, nu mai există niciun dubiu. Noi, ca militari de carieră, ca foste cadre operative, ca oameni care au lucrat şi au participat în misiuni din mai multe teatre de operaţiuni, care au slujit ţara vreme de 20-35 de ani - unii şi mai mult - am depus un jurământ de cre­dinţă: jurământul faţă de ţară, jurământul pe drapelul românesc. Nu putem sta deoparte şi să asistăm ca simpli spectatori la tot ceea ce se petrece numai pentru că suntem pensionari. Considerăm că trebuie să ne facem datoria de militari până la capăt, de aceea am luat această decizie”, a declarat col. (r) Victor Popes­cu, susţinut de col. (r) Ion Vladu. Un gest similar a fost făcut şi de rezerviştii de la Oradea şi Bucureşti, toate cele trei filiale transmiţând către con­du­cerea naţională a sindicatului decizia membrilor.


Se doreşte restabilirea echilibrului de forţe politice



Potrivit colonelului (r) Victor Popes­cu, unul dintre artizanii „revoltei” fostelor cadre militare, decizia de a susţine efectiv cu toate forţele lupta Opoziţiei cu actuala putere nu trebuie tratată ca un act de coalizare politică cu USL-ul, cu duşmanii par­tidului de guvernământ, ci ca o formă de restabilire a unui echilibru al forţelor politice, în condiţiile în care semnalele din ultima vreme indică o deviere de la principiile unei demo­craţii autentice: „În opoziţie putea fi oricine, pe noi nu ne interesează politicul, ci faptul că trebuie să facem ceva, orice, pentru a merge înainte şi pentru a nu cădea mai mult decât atât. Ultimele măsuri pe care le impune guvernul sunt luate împotriva po­po­rului, iar propunerea privind reîmpăr­ţirea teritorială şi admi­nistrativă a fost ultima picătură care a umplut paharul plin de amar”, a mai declarat colonelul (r) Victor Popescu.
Ce au pierdut din cauza măsurilor din ultimul timp?

Bani, demnitate şi încredere - susţin fostele cadre militare decise să se ia la luptă cu actuala putere. La momentul actual, rezerviştii din Armată şi Servicii consideră că măsurile luate de guvernul PDL au afectat grav atât drepturile fostelor şi actualelor cadre operative, cât şi activitatea struc­turilor pe care le-au părăsit. În opinia colonelului Victor Popescu, preşedintele SCMD Piteşti, a vorbi despre drepturile pe care le-au pierdut ofiţerii este ca şi cum ai vorbi despre funie în casa spânzuraţilor. Fostele cadre operative folosesc un limbaj foarte dur atunci când vine vorba despre ceea ce au pierdut: „Începând cu deciziile de recalculare care au venit în februarie şi terminând cu pensiile pe care le primim acum, toate sunt decizii ilegale şi în acest sens s-au pronunţat deja câteva instanţe din ţară. Totul este o harababură generală, un haos creat de actualul ministru Oprea, care are patru stele adunate de nu ştim unde, cu scopul foarte clar de a ne rupe pe viitor de statutul militar. Ei ar dori, în inconştienţa lor, ca fostele cadre militare să fie plătite în regim civil. După ce că pensiile au fost făcute praf, acum s-au gândit să ne ia şi gradele militare! Toţi membrii Sindicatului sunt ofiţeri care ani de zile au muncit pentru ţară şi care au jurat credinţă. Cum să stai liniştit, cum să stai deoparte când, de exemplu, în arhivele militare sunt angajaţi oameni neprofesionişti? Avem informaţii că datele care ar trebui păzite cu sfinţenie sunt deja la cheremul celor care sunt acum la putere, bazele de date sunt încurcate între ele. Unii ofiţeri primesc pensii pe numele lor, dar care sunt recalculate pe numele altor persoane-colegi de unitate cu acelaşi grad. Acesta este un exemplu minor, deocamdată nu cunoaştem proporţiile dezastrului, dar toate vor ieşi la iveală, mai devreme sau mai târziu. Nu vom avea linişte până ce lucrurile nu se vor îndrepta şi vor merge pe făgaşul lor normal.

Ca militari, avem datoria de a ne păstra tradiţiile şi simbolurile, avem datoria de a
păstra integritatea ţării, dar şi demnitatea naţională”, a mai susţinut col. (r) Victor Popescu.

Sursa: Ancheta - Celestina Dobricescu

Nota B.Op.: "Loialitatea se poate legifera, dar niciodată nu se poate impune, ci doar câştiga!"