joi, 13 februarie 2014

STIMAȚI COLEGI,
 BIROUL OPERATIV AL FILIALEI A DEZBĂTUT ACESTE DOCUMENTE  ȘI A STABILIT CA  ȘI DUMNEAVOASTRĂ SĂ VĂ SPUNEȚI CUVÂNTUL.

PENTRU A PUTEA RĂSPUNDE LA PROBLEMELE  PREVĂZUTE ÎN DOCUMENTELE DE MAI JOS VĂ PROPUNEM SĂ VĂ SPUNEȚI PUNCTUL DE VEDERE PÂNĂ PE DATA DE 17.02.2014 LA TELEFONUL 0736601132.


Domnilor preşedinţi de filiale din Zona de Nord - Vest,

            Deşi sunt convins că aţi luat cunoştinţă de aşa-zisa soluţie politică adoptată de Comitetul Director al SCMD în şedinţa din data de 07 februarie a.c., care a aparut astazi pe pagina centrala a SCMD as dori sa lamuresc câteva aspecte.
            Practic este vorba să ne angajăm în sprijinirea electorală pentru parlamentul EUROPEAN a unui nou partid politic înfiinţat în octombrie anul trecut, şi anume Uniunea Democrată Română, pe a cărui listă vor apărea , desigur, şi membri ai SCMD (despre această listă naţională....pentru Parlamentul European, este vorba !).
            Această propunere, venită din partea membrilor Biroului Operativ Central al SCMD, a fost adoptată în respectiva şedinţă a Comitetului Director cu majoritate de voturi, în condiţiile în care din cei 8 vicepreşedinţi coordonatori din teritoriu un număr de 5 (printre care şi cel care Vi se adresează) au fost împotrivă.
            Pe de altă parte, problemele noastre specifice, şi în primul rând adoptarea legii pensiilor militare de stat, a statutului militarului şi a rezervistului, sunt la „cheremul” forţelor politice aflate la conducerea treburilor de stat ale ROMÂNIEI, şi nu a celor care vor activa în parlamentul de la Bruxelles.
            Şi atunci mi-am pus întrebarea: sprijinind o Listă Naţională , care poate va cuprinde şi foşti membri ai partidelor guvernamentale (spun „foşti” deoarece legal nu poţi fi membru în două partide concomitent, cum s-a încercat a ni se sugera), nu devenim „non grata” şi ne tăiem orice legătură , ba chiar devenim practic adversari ai celor la a căror bunăvoinţă sperăm ? Ce trecere mai putem avea în faţa factorilor de decizie politică atât locali cât şi din eşaloanele superioare (deputaţi, senatori, miniştri), pe a căror influenţare am mizat până acum şi de care mai avem încă multă nevoie ? Presupunând că trimitem în Parlamentul European toată acea Listă Naţională, împănată cu membri SCMD, vor reuşi aceştia să ne rezolve problemele din ţară ? Să fim serioşi...!
            Domnilor preşedinţi de filiale din Nord - Vest, am încercat să vă expun punctul meu de vedere care m-a determinat să votez contra acestui angajament politic al SCMD, cu atât mai mult cu cât într-o problemă atât de sensibilă nu aveam mandatul Dumneavoastră, deoarece am fost puşi la Bucureşti în faţa faptului împlinit, de a adopta o hotărâre despre care nu am fost preveniţi din timp (şi asta spune ceva!).
           In consecinta, Va propun urmatoarele:
-  să consultaţi membrii organizaţiilor pe care Le conduceţi in aceasta problema;
- organizarea unei intalniri a presedintilor filialelor din zona Nord - Vest, la Zalau;
- elaborarea unui document privitor la pozitia filialelor adresat conducerii centrale a SCMD.
         Astept raspunsul Dumneavoastra si alte eventuale propuneri.

      11 februarie 2014                                                                                           Cu stimă,
Vicepreşedinte coordonator Zona de Nord - Vest
Preşedintele Filialei 1 Zalau a SCMD
Col(r) Anton COTOI

                                                                                               
Proiect de actiune a SCMD in campania electorala pentru europarlamentare
In atentia tuturor membrilor SCMD -

Stimati camarazi,
Cu acordul Comitetului Director, va prezentam urmatorul punct al strategiei SCMD pe 2014, votata in unanimitate la CNR Alba Iulia, in ziua de 30 noiembrie 2013:
"Implicarea in alegerile europarlamentare cu intreaga masa de vot coordonata de SCMD, cu maxima abilitate, in functie de evolutia partidelor, astfel incat si SCMD sa aiba candidati pe liste si alesi. (Voi expune solutia, verbal doar, solicitandu-va adeziunea la orice alianta electorala pe care o vom incheia, indiferent cat de bizara va parea, daca vom incheia);
Implicarea in alegerile prezidentiale, in functie de oferta factorului extern, pe principiul sustinerii "raului cel mai mic" pentru SCMD, militari in general, si natiunea romana;
Implicarea in eventuale alegeri generale anticipate, direct, cu intreaga masa de vot coordonata de SCMD, pe acelasi principiu al "raului cel mai mic", eventual prin incheierea unei aliante electorale care sa aduca membrii SCMD si aliati in Parlament si Guvern.
Va trebui sa actionam in asa fel, incat nici un partid sa nu vada in noi un potential adversar, ci un potential aliat, avand, in permanenta in vedere ca, in politica nu exista, in fapt, morala, sentimente, idealuri ci doar interese, adversarii de astazi devenind, asa cum s-a dovedit, aliatii de maine si invers."
De ce aceasta pozitie adoptata de SCMD?
Pentru ca, stimati camarazi, ca sindicat care isi solicita dreptatea si drepturile, unei majoritati politice care gireaza Guvernul si Parlamentul si, la ora actuala, unei minoritati politice reprezentata exclusiv de Presedinte, a trebuit si trebuie sa luam in calcul urmatoarele:
·  Dezgustul general al romanilor fata de orice idee de partid, datorat: proastei gestionari a rezultatelor Referendumului din 2012, care au fost aceleasi cu si fara prag; neimplinirii de catre USL a promisiunilor ferme facute, in anii 2011-2012, tuturor categoriilor socio-profesionale si de varsta si optarea pentru paleative, date si acelea sub presiune; inlocuirii directiei "dreptate pana la capat" cu dezastruosul program de "coabitare"; incompententei unora dintre ministrii si politicienii USL; actiunii ofensive extreme de erodare a imaginii USL, declansata de presedinte cu ajutorul instrumentelor de coercitie, amenintare si santaj avute la dispozitie; balbaielilor actualei "puteri" care nu este inca "putere" in adevaratul sens al cuvantului, in cazul unor mari diversiuni gen "Rosia Montana" si "Gazele de sist" si dovedirea incompetentei statului in gestionarea unor situatii de criza (cazul accidentului aviatic din Apuseni), etc. Acest dezgust a fost clar manifestat de toti delegatii romanilor din tara si din afara, la Alba Iulia, la 1 Decembrie 2013, cand reprezentantii tuturor partidelor, fara exceptie, cei ai administratiei de stat, parlamentului si presedintiei, au fost huiduiti.
·  Luarea in calcul, de catre toate partidele, a realitatii decaderii clasei politice, in fata societatii civile, dovada tentativele de vopsire a vechilor politicieni in figuri noi, promotoare nu ale unor partide noi ci ale unor "uniuni" sau miscari", care de care mai "populara", si atacurile la baioneta declansate cu complicitate din interior, in scopul dezintegrarii atat a SCMD cat si a federatiei sindicatelor din politie, invatamant, minerit, sanatate, CFR, etc.
·  Luarea in calcul si impartirea deja a ciolanului, in procente, de catre toate fortele politice, a prezentei la vot  doar a clientelei de partid si a refuzului de prezentare a majoritatii electoratului. Practic, calculele tuturor partidelor se bazeaza pe prezenta la vot a maxim 4 milioane de cetateni. Orice suta de mii de cetateni, pe care am putea-o convinge sa vina la vot, ca in 2012, cand si SCMD si aliatii sai s-au tinut de cuvant, ar fi de data aceasta un dezastru nu numai pentru basisti ci si pentru cei in care am crezut, toate socotelile urmand a fi date peste cap.
·  Cumplitul adevar, pentru aceia dintre membrii nostri, legati sufleteste de liderii unui partid sau altul, ca USL e sublim, dar lipseste cu desavarsire, prezentandu-se la alegeri (ca in multe cazuri la locale, in 2012) sub forma a doua grupari adverse: USL 1 (PSD, PC, UNPR) si USL 2 (PNL). In situatia in care noi, membrii SCMD, avem cele mai bune relatii peste tot, in Bucuresti si teritoriu, cu omologi PSD, PNL, PC, dat fiind colaborarea la alegerile trecute, iar, mai nou, la varf, si cu UNPR, ce am putea face? Sa votam si lista unora si a celorlalti nu se poate. Daca optam pentru unii, ii suparam pe ceilalti. Daca ne separam si noi, unii hais, altii cea, se destrama si SCMD-ul ca si USL-ul. Este principalul motiv pentru care la CNR s-a decis formula "nici -"nici" sau cu toata lumea si, in primul rand, cu noi.
Ce posibilitati avem?
·  Sa consituim, noi si aliatii nostri, adica pe temeiul Societatii Civile, o noua structura politica, este si antistatutar si mult prea tarziu;
·  Sa incheiem o alianta electorala, in termeni legali, nu ne permite nici timpul nici legea.
Solutia (potrivit deciziei CD al SCMD din 07.02.2014)
-         Putem deschide o LISTA NATIONALA de candidati, pe care sa inscriem atat membri SCMD propusi de filiale, BO sau CD, cat si nemembri, propusi de aliatii SCMD sau candidati autopropusi, adica independenti. Deja ni s-au adresat doi independenti care au strans peste 50.000 de semnaturi, d-na avocat Aura Ungureanu din Alexandria si dl. Radu Golban, celebru pentru demersurile privind restituirea de catre Germania a miliardelor datorate. Acesti candidati ar trebui sa se angajeze fata de noi si aliatii nostri ca vor promova exclusiv interesul national in Parlamentul European, ca vor ridica problemele legate de lipsa unei legislatii europene a pensiilor si orice problema legata de discriminarea tuturor categoriilor socio-profesionale si de varsta din Romania, prin decizii si masuri ale Guvernului si instrumentelor de justitie pro-prezidentiale. In plus, pe noi nu ne intereseaza, ca sindicat, apartenenta politica a candidatilor, membri sau nemembri ai SCMD, cu, evident, conditia sa nu aiba nici o legatura cu numitii Basescu, Blaga, Udrea, Boc sau Ungureanu.
-         Intrucat ne trebuie un "cal troian" ca sa putem supune natiunii aceasta lista, ne trebuie un partid nou sau mic, dar necompromis pana acum, care sa nu aiba masa electorala proprie, deci nici sanse, singur in alegeri. Acestuia ii vom oferi LISTA NATIONALA de 40 de candidati, spre a le deschide usa in alegeri. Ce ar castiga partidul in cauza? Doua nume pe lista, primele doua, ca lista sa aiba in final 42 de candidati, si intreaga masa de vot pe care o pot aduce suplimentar la alegeri, SCMD si aliatii sai civili (pensionari civili, ceferisti, mineri, constructori, profesori, lucratori in sanatate, revolutionari, grefieri, piloti, functionari publici, lucratori in industria de armament sau in retelele private de productie si desfacere, etc). Cum trebuie sa fie acest partid? Patriotic, national, prin doctrina si calitatea membrilor.

Deocamdata, asadar, solicitam sprijinul tuturor membrilor SCMD, al tuturor filialelor, ca si al partenerilor nostri din sistemul de alianta civica numit Consiliul National al Societatii Civile (CNSC) sa faca propuneri pentru cele 40 de nume ale LISTEI NATIONALE. Ca sa avem ce negocia. Solicitam, in plus, sprijinul domnului Col. (r) Utiu Ioan, artizanul filialelor noastre de la Alba si Abrud, actualmente unul dintre marii aparatori ai drepturilor noastre la Rosia Montana, sa ne sprijine, deoarece asociatiile in cauza, desi au avut contacte cu noi, nu ne sunt inca parteneri prin protocol.

BIROUL OPERATIV CENTRAL

PS: Va atentionam insa asupra urgentei propunerilor pentru LISTA NATIONALA, datorita lipsei de timp fizic!