marți, 11 mai 2010

Pensiile-de ce tace preşedintele?

Mizeria vieţii sociale şi politice e generată în totalitate de către conducerea politică a ţării în frunte cu mult iubitul şi stimatul mincinos numit Traian Băsescu.

De ce tace preşedintele?

Pentru că el, împreuna cu mafia ridicată în conducerea ţării, sunt vedete şi nu reprezentanţi desemnaţi să administreze.

Nu-i interesează pierderile altora, nici financiare şi nici de sănătate.
Veţi vedea, Traian Băsescu va apare la TV cu faţa umilă prezentă ori de câte ori vrea să mintă poporul, spunând “şi mama mea îşi face probleme. Etc…”. Probabil va vărsa şi nişte lacrimi. Apoi va apare într-un moment oportun, cu spirit mesianic, dând o soluţie. Toate astea pentru că vedetele au nevoie de imagine. Pentru el, ca şi pentru grupul de actori de proastă calitate din mafia pdl-ista, aflaţi prin guvern sau parlament, interesul suprem e format din binomul bani+imagine.

Bani pentru clientela lor există! Vrei un post bun, scoţi banul şi-l obţii. Orice post se poate obţine contra unei contribuţii.

În timp ce actorii lor afişează un tupeu de borfaş ordinar, afişându-şi ifosele de vedete şi sărăcia educaţiei, marii actori ai României, cei adevăraţi, nu-nţeleg ce se-ntâmplă şi se revoltă pentru umilinţa căreia-i sunt supuşi.

Suntem un popor umilit de o gaşcă infectă sprijinită masiv de structurile informative.
O a doua categorie afectată este cea a pensiilor militare. Pentru cei ce nu ştiu, când intri în armată nu-ţi mai aparţii. Eşti un pion la dispoziţia statului. Statul te asigură cu tot ceea ce ai nevoie iar tu eşti la dispoziţia lui. N-ai voie să faci grevă, să nu respecţi ordinele, să te adresezi altei structuri în afara celei ierarhice.

Aşa a fost armata dintotdeauna. Este forţa fizică ce apără statul.

Pentru Marele Stat Major al Armatei, un ofiţer este o etichetă. Atunci când se fac planuri de luptă şi când se dau ordinele, se operează cu aceste etichete. Adică, se trimite detaşamentul X667 sau ofiţerul AB443. Nu mai interesează pe nimeni că acest ofiţer are o soţie şi doi copii, că are rate la casă şi la bancă, că are cheltuieli cu şcoala, întreţinerea şi locuinţa. Faptul că el execută ordinul face parte din contractul lui cu statul.

El este o etichetă pusă pe un câmp de luptă. Dacă însă nici el n-ar respecta contractul cu statul, în loc să ajungă pe front ar putea ajunge cu arma-n mână la Cotroceni sau la Palatul Victoria.

În sociologie se poate determina procentul care nu se supune regulilor unei organizaţii. Armata este o organizaţie cu o structură bine definită. Dacă 0,1%, adică unu la mie dintre membri, nu se vor supune regulilor şi-şi vor face propriile reguli, înseamnă că astăzi, cel puţin 80 militari, au gânduri privind propria dreptate.

Realizaţi tragismul vieţii de azi?

Ofiţerii pensionari ameninţă cu depunerea gradelor.

N-o vor face deşi îmi doresc să văd o acţiune de asemenea demnitate.
Actorii şi militarii au fost puşi în primplanul acestei situaţii deşi adevăraţii beneficiari sunt alţii.
Nu se vorbeşte însă nimic despre cei ce-au propus şi legiferat legea pensiilor speciale. Ei nu numai că nu sunt anchetaţi dar produc în continuare furtul bugetului de stat.

Oameni buni, trebuie să ne unim. Numai aşa vom curăţa ţara de mizeria acestui regim.

Nu aşa ceva şi-a dorit populaţia în decembrie 89.