sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Anomalii de tip mafiot


ANOMALII DE TIP MAFIOT ALE SMECHERIRII PENSIILOR FOSTE MILITARE DE TIP UNEPERISTO/ANCMRR.

Nr.plata                 Cuantum                      Cuantum
mandat                pe L.164/2001              pe L.263/2010

36554255               3.072 lei                        95.952 lei
535516004             4.576 lei                        53.675 lei
56556968                    48 lei                         4.980 lei

52553101               3.466 lei                            410 lei
56561303               5.633 lei                         1.037 lei

04553171               3.072 lei                       12.299 lei
52552044               3.072 lei                         8.168 lei

11551065               3.072 lei                          3.072 lei
17555417               3.072 lei                          3.072 lei
01551089               2.507 lei                          2.507 lei


REVOLTĂTOR Judecătoarea Elena Turcu,prinsă BEATĂ LA VOLAN şi achitată de INSTANŢĂ,  va avea o pensie de peste 10.000 de lei. Ce părere aveți?



From: Marian Ilie <marian1950@gmail.com>
To: Sindicatul Militarilor <sindicatulmilitarilor@gmail.com
Sent: Friday, January 25, 2013 10:12 PM
Subject: Fwd: DEMOCRATIE DE GOLANIE

Nu m-am indoit in niciun moment de sinceritatea si bunele intentii ale D-lui Dobritoiu. Iata, merita increderea noastra! Este pe subiect si pe solutie. Cum spuneam mai deunazi, am ramas siderat de constatarea ca Pensiada basisto-boc-oprista a saltat pensia militara medie de la mai putin de 1500 la peste 2400 lei, in conditiile cand 30.000 de rezervisti au ramas cu pensiile serios ciuntite. 
Ce cred ca ar mai trebui sa facem noi, rezervistii este sa-i acordam in continuare girul, dar si sprijinul nostru D-lui Dobritoiu. Sa terminam odata cu vaicarelile; bugetul unei tari nu e un sac fara fund, iar eficienta folosirii lui depinde in cea mai mare masura de profesionalismul si buna intentie a celor ce-l gestioneaza. Este evident ca anul acesta Romania are un buget mult mai bine elaborat, dar si faptul ca nu lipsesc constrangerile, nici cele dinlauntru nici cele din afara. Propun, deci, tuturor camarazilor rezervisti:
- sa militam in continuare pentru cauza noastra (reparatia pensiilor ciuntite si noua lege privind pensiile militare), cu rabdare si inteligenta;
- sa solicitam, prin SCMD, de la casele de pensii sectoriale detalii privind cuantumul pensiilor in unele cazuri concrete, cum ar fi Gen. Iliescu, Ontanu, Degeratu, rezervisti-lideri locali ai UNPR etc;
- chemarea in judecata a lui Goprea si celorlati implicati direct in Marea Smangleala cu Pensiile Re-simtite; eventualele daune castigate le-am putea folosi pentru ridicarea unui "obelisc al cretinismului politic la romani" sau ceva in genul asta.
 

---------- Forwarded message ----------
From: Banceanu 
Date: 2013/1/25
Subject: DEMOCRATIE DE GOLANIE
To: 


vineri, ianuarie 25, 2013  
Auditul și Curtea de Conturi va extinde reevaluarea și la celelalte județe!
Corneliu Dobritoiu Dle Puiu,
In primul rand va multumesc pt mesaj. 

In al doilea rand, la emisiunile Danei Grecu este aprope imposibil sa aduci subiecte noi in dezbatere, in afara agendei acesteia. 
In al treile rand, nu voi ocoli aceasta tema, ea fiind o prioritate pt mine si in capacitatea parlamentara pe care o detin. In acest sens, am dezbatut pe larg subiectul cu noul ministru al apararii, care a reactionat pozitiv, avand in vedere faptul ca sumele necesare se pot deduce in urma clarificarii procesului oneros de recalculare a pensiilor. 
Pana acum, AUDITUL a constatat, numai din evaluarea modului de recalculare pt pensionarii din Buc si Jud Ilfov, ca MApN cheltuie in plus peste 500 mii de euro pe luna ca urmare a cresterii multor pensii fara documente justificative, sau ca urmare a unor documente false. Deci, avand in vedere ca suma necesara pt intregire pensiilor diminuate este de 5 mil euro anual, aceasta ar putea fi acoperita din sumele marite in mod oneros, iar evaluarea, dupa cum spuneam acopera o arie geografica restransa, urmand ca Auditul si Curtea de Conturi a Romaniei - care din luna Ianuarie este implicata in proces- sa extinda evaluarea asupra tuturor judetelor, deci se asteapta ca se vor economisi mult mai multi bani. 
Oricum, de la nivel legislativ, vom accelera procesul de elaborare a noii legi ocupationale, a unei noi legi a statutului cadrelor militare. Deci, nu voi face niciun pas inapoi pt indreptarea acestei mizerii generate de derbedeii care ne-au bagat mana in buzunar banditeste.
Cu stima,
Corneliu Dobritoiu

25 01 2012

Nota
Domnul Dobrițoiu folosește cuvîntului oneros cu sensul de fraudulos.

AUDITUL a descoperit pensii militare mărite fără documente justificative, sau cu documente false

Afirmaţia şocantă prin aspectele sale legale este făcută de dl. Corneliu Dobriţoiu pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Faceebook, ca răspuns la o întrebare adresată de un rezervist militar, fost cadru activ a cărui pensie a fost diminuată în urma procesului de recalculare.

În fond, fostul ministru al Apărării a fost întrebat de ce nu a intervenit în emisiunea Danei Grecu de la Antena 3 pentru a puncta “dramele prin care trecem noi cei 30 de mii de rezervişti cu pensiile diminuate minţiţi şi ignoraţi continuu de foştii şi actualii guvernanţi.”
În postarea sa ministrul explică “nu voi ocoli aceasta temă, ea fiind o prioritate pt mine şi în capacitatea parlamentară pe care o deţin. În acest sens, am dezbătut pe larg subiectul cu noul ministru al apărării, care a reacţionat pozitiv, avand în vedere faptul că sumele necesare se pot 
deduce în urma clarificarii procesului oneros de recalculare a pensiilor.”
Mai mult Dobriţoiu precizează şi de unde apar aceste sume: “Până acum, AUDITUL a constatat, numai din evaluarea modului de recalculare pentru pensionarii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, că MApN cheltuie în plus peste 500 mii de euro pe lună ca urmare a creşterii multor pensii fără documente justificative, sau ca urmare a unor documente false.”
Soluţia propusă de acesta este, potrivit propriilor explicaţii: “Deci, avand în vedere că suma necesara pentru întregirea pensiilor diminuate este de 5 mil euro anual, aceasta ar putea fi acoperită din sumele marite în mod oneros, iar evaluarea, după cum spuneam acoperă o arie geografică restrânsă, urmând ca Auditul şi Curtea de Conturi a României – care din luna Ianuarie este implicată în proces- să extindă evaluarea asupra tuturor judeţelor, deci se aşteaptă că se vor economisi mult mai mulţi bani.”
Din perspectivă legislativă, Dobriţoiu, care este acum senator preşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, afirmă că “la nivel legislativ, vom accelera procesul de elaborare a noii legi ocupaţionale, a unei noi legi a statutului cadrelor militare.”
“Deci, nu voi face niciun pas înapoi pentru îndreptarea acestei mizerii generate de derbedeii care ne-au băgat mâna în buzunar banditeşte. Cu stimă, Corneliu Dobriţoiu”.
Poate părea şocantă afirmaţia. Nu însă dacă analizăm modul în care a fost condus şi executat procesul de recalculare/revizuire a pensiilor militare. MApN-ul, condus atunci de dl Oprea, s-a contrazis singur, afirmând că nu poate executa procesul de recalculare în timpul cerut, apoi a făcut-o cu heirupul. Oprea pozând în binefăcătorul zecilor de mii de pensionari.
La aceea vreme circulau în spaţiul public informaţii legate de liste preferenţiale cu pensionari cărora trebuiau să le fie majorate pensiile sau cu alţii, mai colţoşi cărora trebuiau să le fie diminuate. Se spunea atunci că privilegiaţii majorărilor ilegale au fost membrii “Coloanei a 5-a a lui Oprea” care trebuiau să aducă voturi partidului trădătorilor grupaţi în jurul acestuia.
Greu de demonstrat. Viaţa, auditul, curtea de conturi, poate DNA vor face lumină în zona aceasta.
Se pare că a început.
Rămâne totuşi întrebarea: Cum se face că “patroana” spirituală a procesului haotic de recalculare a pensiilor militarilor, General maior Maria Lupu, este în continuare şeful structurii care a organizat activitatea?
RD, InfoMondo Militar

Când vor fi comemoraţi, pensionarii seceraţi?

Nimeni nu mai aminteşte astăzi, de victimile secerate acum doi ani de o HG, din rândul pensionarilor militari, ca urmare a infarcturilor făcute de aceştia, la data primiri pensiilor diminuate nejustificat. Guvernarea Boc-Oprea-Băsescu  a tras fără milă în nişte pensionari militari nevinovaţi. Numărul celor seceraţi de HG 735/2010, la nivel naţional, este semnificativ.

La vremea respectivă, aceste drame au fost mediatizate pe toate posturile de televiziune şi de întreaga presă internă şi externă. Nimeni nu mai aminteşte acum, de  numărul infarcturilor făcute, de numărul deceselor ce s-au întâmplat, în urma infarcturilor produse la data primiri pensiilor. Foştii militari, nu au căzut în teatrele de operaţiuni, în schimb au fost seceraţi de o lege criminală.
Nimeni, nici o Asociaţie a cadrelor în rezervă şi retragere, sau vre-o filială a Sindicatului, nu au depus o coroană de flori pe  mormântul unei victime. Dimpotrivă, unii au intervenit vizavi de materialul prezentat anterior de către mine, să-i las în pace şi pe cei seceraţi de guvernul Boc-Oprea-Băsescu, cât şi pe cei deveniţi peste noapte profitorii sacului spart. Cei care au făcut comentarii şi îl au permanent pe naşul comun în suflet, nu s-au referit la materialul publicat, ci s-au limitat să-şi înfingă colţii, de mi-au rupt pantalonii în părţile dorsale. Fuga de realitate, este la fel ca şi plonjonul în rahat.
Întreb şi eu pentru că nu ştiu. Poate că trebuia să moară câteva sute de rezervişti, ca să se poată facă o ceremonie de comemorare. Poate Asociaţia cadrelor în rezervă şi retragere de la nivel central, ne poate da un răspuns.
Poziţia mea luată împotriva celor care ar fi trebuit să facă ceva concret şi accentuiez ceva concret, pentru rezolvarea situaţiei legate de pensionarii afectaţi, a stârnit un val de nemulţumiri, de unde credeţi?
Tocmai din rândul celor, care nu au ridicat un pai în sprijinul lor. A ne face, că am făcut, este un gest care rămâne întodeauna fără rezultat. Şi astăzi aici suntem. În faţa niciunu-i rezultat.
De vorbe toată lumea e sătulă, iar mascarada în justiţie, mână în mână cu malaxorul avocăţesc, storc în continuare bani de la pensionarii militari, care au dorit să-şi caute dreptatea acolo.
Fenomenul se cunoaşte şi este recunoscut de toţi cei, de pe listele avocaţilor, că interesul lor este de a întârzia în obţinerea unei decizii definitive. Numai în felul acesta, bani pot curge pentru ei, în fiecare etapă, cât de la  mai mulţi. Aceştia nu au nici un interes în soluţionarea cazurilor. Ce se întâmplă acum este o mascaradă avocăţească.
Şi spun asta, pentru că ce a putut să obţină în numai şase luni o femeie energică, fără cunoştinţe juridice, soţia unei victime a acestei HG criminale şi anume doamna Focşeneanu, putea s-o facă ori ce avocat. Să obţină o hotărâre definitivă şi irevocabilă, privind reîntregirea pensiei militare. Acestă femeie a făcut ce a dorit soţul ei, aflat pe patul spitalului, obţinerea unei hotărâri definitive şi irevocabile. Din fericire Comandorul Focşeneanu Liviu a fost salvat după un infarct care la ţinut peste zece zile în comă. Oricum este un om rănit, rămas cu un handicap, iar lovitura cauzatoare de moarte a fost dată de guvernul Boc-Oprea-Băsescu.
Am acuzat faptul, că nu s-a înteprins nici o negociere, cu vre-un guvern şi nu s-a semnat un act de reparaţie pentru pensionarii afectaţi. Că s-au obţinut doar promisiuni verbale. Astea se aud o dată şi după aceea, nici ecoul nu se mai loveşte de nimic.
Reacţia domnilor de la Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, după publicarea articolelor, unde arătam lipsa unei măsuri concrete, s-a rezumat în a  întreba, ”cine-i ăla şi ce vrea băi colonelul ăla” ca şi cum ăla, colonelul, ar fi crescut în grădina mamii lor.
După mine lucrurile sunt simple. Nu se doreşte rezolvarea. Iar cei care se dau apărătorii pensionarilor militari, nu sunt personaje libere, curajoase, devotate cauzei pentru care sunt acolo.  Eu nu am cerut să se lege cu lanţurile de porţile dreptăţii. Trăim însă, într-o eră cosmică, în care putem protesta în diferite moduri, cu ajutorul sateliţilor, mai ales ca reprezentanţi oficiali. Numai în cazul, când sunt înregimentaţi, oameni nu pot face ce le dictează conştiinţa. Ei ştiu că nu pot face pasul acesta, pentru că ştiu, că în clipa următoare li se arată cu degetul arătător, uşa de la ieşire.
Poate am exagerat când i-am cerut domnului Dragnea, să fi încercat o grevă a foamei. Eu cred şi acum, că numai anunţul grevei, dacă îl făcea,  lucrurile se schimbau, iar Domnia Sa devenea erou naţional. De ce n-a făcut-o? E simplu. Nimeni acolo nu e de capul lui. Şi o spun pentru că atunci, când am atacat sistemul, acesta a reacţionat. Imediat am fost atacat virulent şi atacul a venit de la cei, de la care  nici nu mă aşteptam. Şi iar e simplu de explicat, de ce? Pentru că au primit sarcini.
Am scris acum câteva săptămâni două editoriale, în care explicam că nu putem face pasul spre vest, dacă nu vom spăla instituţiile de forţă ale statului, de jegul fostei securităţi. Iar în celălalt, am scris că este necesar, ca punctul 8 din “Proclamaţia de la Timişoara”, trebuie extins, mergându-se până la un proces al celor care au făcut poliţie politică, şi că un fel de poliţie politică, se mai practică si astăzi.
Numai proştii cred, că au dispărut uneltele, pe care le-a avut la îndemână securitatea. De unde credeţi că a apărut reacţia? De la un Preşedinte de asociaţie a pensionarilor în rezervă şi retragere din Vaslui pe nume Petru Doboşeru, un fost coleg de promoţie şi de unitate. A simţit să iasă în roarmy 230, de parcă am lovit în el, atunci când l-am criticat pe naşul din sufletul lui.
Şi nu a fost numai el, findcă aşa ies ăştia, în formaţie. În opinia mea s-au desconspirat. Fostele reţele  nu rămân orfane niciodată, le preia un tată vitreg deîndată. Iată ce spunea Domnia Sa „Nişte aiureli „contrabăsiste” legate tardiv de „securitate” care mai mişcă şi de cinica proclamaţie”, chipurile, vezi Doamne într-o ironie ieftină, ne dă de înţeles că securitatea a murit, chestiune exprimată mai jos de altul din formaţie. Este discursul perfect de fidelitate, luat în apărarea naşului comun din sufletele lor.
Ce să mai creadă tineretul de astăzi, care nu ştie ce a însemnat poliţia politică, citind intervenţia domnului Doboşeru în publicaţia respectivă, că securitatea a murit?
Domnule Gogoşeru, gogoşarii în piaţă se vând. Poziţia ocupată de dumneavoastră vă impune o ţinută.
Col.(r) Nour Constantin