marți, 15 ianuarie 2013


Rezervistii si … calendele grecesti


In atentia tuturor celor sistematic dezinformati

La inceput de an nou, urandu-va traditionalul LA MULTI ANI, ma adresez dvs., doamnelor si domnilor militari si politisti activi, fosti rezervisti, adica “fosti militari” si “fosti politisti” transformati in asistati social, alaturi de fostii CAP-isti, ca si civililor din toate domeniile de activitate, cu rugamintea ca macar in 2013, sa intelegeti rostul si obiectivele SCMD!

Desi am avut contracte de munca individuale separate cu statul, obligandu-ne sa prestam in slujba acestuia, 24 de ore din 24, 365/366 de zile pe an, aberanta legislatie basista, prin legi votate cu picioarele, actionand retroactiv, ne-a luat calitatea de pensionari aruncandu-ne, ca s-o parafrazam pe d-na ministru al Muncii, alaturi de fostii CAP-isti, in randul celor 4,8 milioane de asistati social. Este o aberatie faptul ca  ajutoarele sociale primite de acestia sunt date din fondul de pensii, la care nu au contribuit individual, si nu din fonduri de stat si sunt botezate, formal, pensii, desi nu au aceasta calitate juridica. 

Prin aceasta rejectare a noastra din societate, in baza Legilor 119 si 263/2010 si a OUG 1/2011, pe langa dreptul la munca rapit prin Legea 329/2009 ni s-au furat toate drepturile decurgand din statutul de militari in rezerva.

Esenta luptei SCMD a fost si a ramas inlaturarea discriminarii la care suntem supusi si obtinerea “dreptatii pana la capat” conform lozincii USL, care se plia astfel integral, pe programul nostru. Este motivul pentru care am acordat si acordam sprijin PSD, PNL si PC. Este motivul pentru care, analizand consecintele actelor regimului Basescu -  distrugerea tuturor categoriilor socio-profesionale si de varsta, desfiintarea locurilor de munca si risipirea averii tarii, am acuzat de genocid si subminarea economiei nationale PDL, UDMR si UNPR, adica forta de masa a regimului Basescu, pe langa instrumentele de santaj si politie politica arhicunoscute si tinand de aplicarea actului de justitie, aflate la dispozitia Demisului. Am actionat in strada, in Parlament, in Justitie, in media, in tara si in afara si ne-am obtinut dreptatea teoretic, la 7 ianuarie 2011 la ICCJ. Doar teoretic pentru ca regimul Basescu a perpetuat ilegalitatile, nedreptatea si discriminarea incercand sa le legitimize printr-o ticaloasa operatiune numita “Revizuire”, implementatata prin OUG 1/2011. Cu aceasta ocazie au introdus discriminarea intre noi, acordand ajutoare sociale de peste 8600 lei in brut unor simpli sefi de depozite de echipament, in timp ce comandantilor lor de Armate, generali cu toate stelele si vechimea intreaga le-au fost reduse la 2300-2700 in brut. Procedeul a permis “artizanilor” sa devalizeze fondurile a doua ministere, rasplatind pe banii statului pe multi dintre cei care au devenit membrii unui partid ilegal inscris si fantoma ca existenta, numit UNPR. Atrag atentia ca astazi procedeul este reluat, cu sprijinul celor ce ne-au cerut sa nu ne prezentam la Referendum, urmand a se constitui, in interes basist, un alt partid fantoma, asa zis al rezervistilor.

Ne-am luptat profesionist, punandu-ne abilitatile de informare si analiza, capacitatile organizatorice si de riposta, in slujba intregii societati civile romanesti din care facem parte, pentru demolarea guvernelor basiste, prabusirea regimului Basescu si deschiderea cailor democratice de realizare a “dreptatii pana la capat”. Pentru aceasta, noi, rezervistii, ne-am indemnat sustinatorii si aliatii sa sprijine USL-ul si rezultatele s-au vazut si la alegerile locale si la Referendum si la alegerile parlamentare. Am facut-o pentru ca era inadmisibil ca. la 22 de ani dupa revolutie, sa ne mai cerem Libertatea in strada si sa strigam “Jos tiranul”!. Am facut-o pentru ca am dorit instaurarea democratiei reale, act care, constitutional, este misiunea noastra, in baza Art. 118, al. 1 si, mai ales, pentru ca am dorit si dorim “dreptatea pana la capat”! Evident, dreptatea sociala, pedepsirea hotilor, a jefuitorilor bogatiilor tarii, starpirea mafiilor si lichidarea politicii de gasca!


Neavand incredere in gentleman agreement, in baza multor experiente nefericite, am facut-o in baza unui Contract social, semnat, cu obligatii de ambele parti. Mai mult decat aliatii nostri, pensionari civili, revolutionari, piloti, grefieri, profesori, ceferisti, mineri, functionari publici din parlament, lucratori din sanatate, cadre didactice, etc., noi am obtinut un numar mai mare de semnaturi pentru ca am incheiat protocoale de colaborare si la nivel local, in judete. 

Semnaturi si promisiuni! Promisiuni pe termen lung, privind abrogarea legilor ticaloase si promovarea unei legislatii compatibile cu cea europeana. Promisiuni pe termen scurt, vizand, in ceea ce ne priveste pe noi, rezervistii, revenirea la statutul si solda de rezervist prin initierea in Parlament a Proiectului Legii pensiilor militare de stat si realizarea dreptatii odata cu incetarea discriminarii, prin doua OUG care sa nu ne mai limiteze dreptul la munca si sa ne redea drepturile legal si legitim castigate celor napastuiti, macar la nivelul lui decembrie 2010. Stim ca operatia este dificila! Se opun jefuitori externi! Se opun jefuitori interni, dar si complicii acestora sau beneficiarii intamplatori, lipsiti de constiinta! Se opun, pentru ca a face dreptate inseamna ca automat cineva a comis nedreptatea si, in orice democratie reala, cel vinovat trebuie sa plateasca, conform Legii! Am inteles cat este de greu si intelegem in continuare, dar murim pe capete, disparitia noastra, programata de guvernele  Boc, fiind in continuare inregistrata cu bucurie, de vechile unelte ale lui Basescu, ramase in posturi, drept “economii la bugetul de stat”, ca s-o citam pe tovarasa general Maria Lupu.

Spre linistea noastra, avem in schimb promisiuni, din 7 oct. 2011 si pana astazi, 15 ianuartie 2013. Multe, foarte multe! Atat de multe, incat nu ne ajung degetele de la mainile tuturor membrilor SCMD sa le putem numara! … Ne bucuram de fiecare data cand se fac si, cuminti, parasim, in continuare “pe cale naturala sistemul”! Zilnic! Am ramas totusi destui (si, din pacate, ni se adauga, tot zilnic, disponibilizati ilegal de la Ministerul de Interne sau militarii contractuali aruncati in strada fara drepturi la varsta de 45 de ani) cei care isi aduc aminte de dialogul fratesc purtat in strada la 1 Mai 2012 cu proaspat numitul premier Victor Ponta. Gestul domniei sale de a veni alaturi de noi, ne-a miscat atat de mult, incat am dori sa-l vedem repetat si vom face tot posibilul, pentru a-l reedita.  Domnia sa este alaturi de noi si stie ca principala temere pe care o avem este aceea ca ne-am putea obtine drepturile si dreptatea solicitata … post mortem. In fond, nu dorim decat aducerea noastra pe acelasi plan al dreptatii si onorarii sociale, cu rezervistii fabricati de regimul Basescu, doamnele si domnii colonei Kovesi, Blejnar, Turcescu, dl. general fruntas Ontanu, etc. Dar, spre deosebire de unii dintre colegii nostri, care au intelegeri in interes personal cu actuala Putere, pentru ca nu exista padure fara uscaturi, noi, ceilalti, adica marea majoritate, constatam ca puterea de a indura si de a astepta ni se topesc pe zi ce trece. Si am vrea acest dialog cat mai curand! Pentru ca, in opozitie cu dl. Ion Cristoiu, a carui fata o sustine pe euro, pe EBA, la Bruxelles, noi am fost pana acum sustinatorii propriilor nostri copii si nepoti aruncati in somaj sau care nu-si gasesc locuri de munca, iar astazi, in perspectiva maririlor progresive de preturi, a noilor taxe, a cresterilor nesimtite preconizate la curentul electric si la gaze, stim, fara sa ne spuna nimeni, ca nu vom mai putea face fata!

 Col. (r) dr. Mircea DOGARU
PRESEDINTELE SCMD