vineri, 24 iunie 2011

Chiar dacă s-a încheiat (?!) … procesul de revizuire a pensiilor foştilor militari … continuă

Gabriel Oprea un ministru preocupat de bunăstarea militarilor foşti şi actuali

Cu toate că într-o declaraţie de presă susţinută de ministrul Apărării pe 9 iunie a.c. acesta declara că MApN a definitivat, la 1 iunie, procesul de revizuire a pensiilor foştilor militari, procesul continuă, dovadă fiind însăşi lista cu pensiile revizuite postate pe site-ul MApN în prezent.

Iată ce spunea Oprea pe 9 iunie 2011: “Am venit astăzi în faţa dumneavoastră pentru a face câteva precizări referitoare la procesul de revizuire a pensiilor militare în Ministerul Apărării Naţionale. Vă informez că Ministerul Apărării Naţionale a definitivat, la 1 iunie, procesul de revizuire a celor 76.885 de pensii ale cadrelor militare care au ieşit la pensie din armată, proces care se derulează în baza prevederilor Legii nr. 119/2010 şi a Ordonanţei de Urgenţă nr. 1/2011. Datele la care mă refer îi vizează strict pe pensionarii cadre militare care au lucrat în Ministerul Apărării Naţionale”.

Lista nouă conţine numeroase modificări faţă de lista publicată pe 9 iunie, majoritatea fiind corecturi, retuşuri,

generalul de brigada Maria Lupu un specialist marcant al reclaculării, revizuirii, reajustării, reducerii, re... pensiilor foştilor militari

reajustări ale pensiilor care aveau acelaşi cuantum în baza ambelor modalităţi de calcul (L164/2001 şi L119/2010), lucru jenant pentru o instituţie care se respectă.

Probabil prin acele calcule Direcţia Financiar-Contabilă a vrut să demonstreze perenitatea proverbului: “Unde se termină logica începe armata”. Căci e ceva să faci recalculare folosind două procedee total diferite şi să obţii acelaşi rezultat în mii de cazuri.

Dar asta e, MApN şi în special Direcţia Financiar-Contabilă ne-a obişnuit cu lipsa de profesionalism deja proverbială.

Păcat că acest lucru a generat haos, umilinţă, imagine proastă Armatei, discordie în rândul multor categorii socio-profesionale.

Exista 2 liste,

Lista cu revizuirea pensiilor militare MApN 22 iunie 2011

Lista cu revizuirea pensiilor militare MApN 9 iunie 2011

Infomondo Militar