miercuri, 22 iunie 2011

Mircea Geoană cere reluarea votului la legea privind recalcularea pensiilor militare


Președintele Senatului Mircea Geoană cere ca votul în cazul legii privind recalcularea pensiilor militare să fie reluat, afirmând că ”frauda din Camera Deputaţilor nu mai poate fi tolerată”.
”Sunt indignat şi revoltat de atitudinea deputaţilor din coaliţia de guvernământ, care, incapabili să se mobilizeze şi să voteze Ordonanţele de Urgenţă ale Guvernului pe care îl susţin, sunt nevoiţi să recurgă la fraudă de fiecare dată când vine vorba de votarea unor legi deosebit de importante şi cu un profund impact social. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind recalcularea pensiilor militarilor a fost adoptată, astăzi (n.r. – marți), de către Camera Deputaţilor la limită, cu un singur vot peste numărul necesar, iar acest vot a fost obţinut fraudulos, prin votul la două mâini, după cum semnalează reprezentanţii mass-media”, susține Mircea Geoană.

Președintele Senatului atrage atenția că situația întâlnită la votul legii privind recalcularea pensiilor militare nu este singulară, fiind pentru a doua oară când deputații partidelor aflate la guvernare recurg la fraudă. ”Nu pot să nu observ că este a doua oară când în cazul unei legi ce priveşte pensiile, deputaţii Puterii recurg la fraudă şi furt. Fie deputaţii din coaliţia de guvernământ nu au curajul să-şi asume măsurile aiuristice, anti-sociale şi anti-economice ale Guvernului pe care îl susţin, fie nu sunt în stare să facă efortul minim de a veni la serviciu. Oricare din scenarii este cel adevărat, situaţia nu mai poate continua”, precizează Mircea Geoană.

”Solicit reluarea votului în privinţa legii ce prevede recalcularea pensiilor militarilor. Este minimumul care se poate face pentru aceşti oameni umiliţi şi ignoraţi de actuala Putere. Nu este suficient că li se reduc veniturile după o viaţă de privaţiuni, dar sunt minţiţi şi umiliţi de către cei care au jurat să le apere interesele”, mai afirmă președintele Senatului.

Legea pentru aprobarea ordonanței de urgență privind recalcularea pensiilor militare a fost adoptată, marți, de Camera Deputaților. Legea a întrunit 168 de voturi, însă deputații Dănuț Liga și Marius Dugulescu au fost filmați în timp ce votau cu două cartele.
Sursa:
http://www.e-politic.ro/Eveniment/Mircea-Geoana-cere-reluarea-votului-la-legea-privind-recalcularea-pensiilor-militare_119390_12.html