miercuri, 22 iunie 2011

Ordonanța privind pensiile militarilor, adoptată fraudulos

Ordonanța privind recalcularea pensiilor militarilor a fost adoptată marți de plenul Camerei într-un mod fraudulos, cel puțin cinci deputați ai PDL votând la două cartele. Oficial, legea de adoptare a ordonanței a obținut 168 de voturi, cu unul peste minimul necesar pentru trecerea unei legi organice. În realitate, Puterea a avut în sala de plen maximum 163 de parlamentari.

Seria fraudării voturilor în Camera Deputaților continuă. Culmea, vorbim acum tot despre o lege care se referă la pensii, așa cum s-a întâmplat și la celebrul deja vot de anul trecut, când Roberta Anastase a declarat adoptată legea privind sistemul unitar de pensii când în sala de plen nu se aflau mai mult de 90 de parlamentari.

De această dată fraudarea s-a făcut în cazul legii de adoptare a ordonanței privind recalcularea pensiilor militarilor. Pentru ca legea să treacă, fiind organică, era nevoie de 167 de voturi, însă Puterea nu a avut în sală mai mult de 163 de deputați.

Soluția PDL a fost ca unii deputați democrat-liberali să voteze la două cartele, pentru ca în final să iasă numărul necesar de voturi. Cel puțin cinci deputați au fost văzuți votând astfel, deși e la fel de probabil ca numărul lor să fie mai mare.

Trei dintre acești deputați au fost filmați în timp ce votau la două cartele. Și în condițiile în care numai aceștia ar fi votat în mod fraudulos, legea de aprobare a ordonanței ar fi obținut, în mod real, cu trei voturi mai puțin, insuficient ca să treacă de Camera Deputaților.

Impactnews

http://www.pesurse.ro/#/2011/6/21/ordonana-privind-pensiile-militarilor-adoptat-frau/