miercuri, 22 iunie 2011

PDL a fraudat din nou legea pensiilor


Deputaţii democrat-liberali Marius Dugulescu şi Dănuţ Liga au votat cu cartelele colegilor la ordonanţa privind recalcularea pensiilor. Ordonanţa a fost aprobată cu 168 de voturi, faţă de necesarul de 166, fiind vorba de un act normativ cu caracter organic.

Nota mea

Datorita acestor doi infractori de joasa speta, datorita acestor doi hoti o ordonanta care si asa nu era constitutionala a devenit lege.Datorita acestei legi alti hoti ne vor baga mana in buzunar si ne vor fura din bani.De data aceasta zice-se legal!

Potrivit imaginilor difuzate de Antena 3, cei doi aleşi PDL au votat la câte două aparate. Dănuţ Liga ţine mâna stângă pe un aparat şi votează, în timp ce cu mâna dreapta "operează" la celălalt aparat de vot. În spatele lui, Marius Dugulescu votează tot cu două cartele, dar încearcă să fie mai discret, unul dintre aparate fiind acoperit cu o coală de hârtie. Întrebat insistent de presă de ce a votat cu două cartele, Marius Dugulescu a refuzat să ofere vreun răspuns. "Uitaţi aici lista... Se vede că Ponta a votat. Nu avea cum să voteze, pentru că la acea oră era la consultările de la Palatul Cotroceni. Asta este ştirea", repeta, încontinuu democrat-liberalul, încercând să arunce vina în tabăra Opoziţiei. Potrivit site-ului Camerei Deputaţilor, Victor Ponta figurează ca prezent, la ora 13.52 la votul pe proiectul de lege privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, la care a făcut referire Dugulescu. Liderul grupului PDL, Mircea Toader, nu a părut interesat de comportamentul colegilor săi de partid. "Nu ştiu despre această situaţie, nu pot să vă spun nimic. Eu stau în faţă şi le fac semn să voteze, nu mă uit ce se întâmplă în spatele meu. O să stau de vorbă cu ei să vedem ce s-a întâmplat ", s-a eschivat democrat-liberalul. Ordonanţa privind recalcularea pensiilor este în vigoare şi produce efecte. Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, legile organice trebuie aprobate cu majoritate calificată, în acest caz 166 din 331 de deputaţi. Şi fără cele două voturi duble ordonanţa trecea, însă democrat-liberalii au vrut să se asigure că nu vor fi surprize neplăcute. Indulgenţă faţă de aleşi Chiar dacă Regulamentul Camerei Deputaţilor interzice folosirea cartelelor de vot ale colegilor, incidentul de ieri nu constituie o premieră. Recent, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins propunerea de sancţionare cu interzicerea participării la lucrări timp de o zi a doi deputaţi acuzaţi tocmai pentru vot la două ­mâini: Ciprian Florin Luca (PSD) şi Vasile Berci (PNL). De altfel, nici în celebrul caz al fraudării legii pensiilor de anul trecut nu s-a ajuns la sancţiuni, cu toate că imaginile oficiale postate pe site-ul forului legislativ arătau clar frauda, preşedintele de şedinţă Roberta Anastase raportând un număr de voturi mai mare decât cel al deputaţilor PDL aflaţi în sală. Regulamentul Camerei Deputaţilor Sancţiunea de care sunt pasibili deputaţii care votează la două mâini este interzicerea participării la lucrările Camerei pe timp de maximum 15 zile.