joi, 9 iunie 2011

Oare mai sunt generali patrioti care sa se opuna masurilor aberante ale actualei guvernari, eu nu cred...........

SURSE : E posibil ca armata sa nu accepte reorganizarea teritorial-administrativa - part. 1 Basescu s-ar fi intalnit duminica seara 5.iunie, cu membri ai conducerii PDL, La intalnire ar fi participat 16 lideri ai PDL, inclusiv premierul Boc. la care s-a adaugat ministrul Apararii, Gabriel Oprea si seful SRI. Discutiile au pornit de la o informare secreta, ajunsa la Cotroceni, in legatura cu existenta unei stari de "neliniste crescanda" in randul unor comandanti de divizion si cativa generali de stat major, a armatei din Transilvania si nu numai. Cei prezenti si-au exprimat neincrederea ca pot fi generali ai armatei care sa se implice in actul administrativ guvernamental, datorita interzicerii prin statutul cadrelor militate a implicarii in viata politica.
Basescu a reluat stirea dupa care l-a invitat pe seful SRI sa faca o sinteza a celor aflate de servicii. Acesta a explicat ca".. unele cadre de raspundere cu inalte funcii in armata si garnizoanele din teatrul transilvan si-au exprimat intr-un cadru restrans nemultumirea si iritatea ca propunerea guvernului de aprobare a noii administrari teritoriale pe regiuni si desfintarea judetelor (neconstitutionala in prevederea actualei constitutii) ar fi un pericol pentru integritatea viitoare a frontierelor si integritatii statului Roman , in contextul ofensivei magiare interne si externe pentru crearea unei enclave minoritate in inima statului roman, ce ar destabiliza in mod voit, unitatea teritoriala actuala si in perspectiva prin dorinta treptata de creare a unui stat maghiar in transilvania si unui coridor terestru pana la patria mama" Discutiile au durat 3 ore si pe teme privind accelerarea restructurarii intreprinderilor de stat, legea minoritatilor, restructurarea politistilor si ANAF, la final punandu-se accentul pe o accelerare a tuturor acestor reforme pentru a nu da timp situatiei relativ calme a populatiei sa se schimbe si a nu mai putea fi ulterior implementate in practica si destabiliza coalitia de guvernare.
SURSE : E posibil ca armata sa nu accepte reorganizarea teritorial-administrativa - part. 2 Basescu a incheiat insistand pe efortul de-a se "monitoriza situatia generalilor in functii de mare rasundere care printr-un exces de pot duce la tulburari si caderea guvernului iar o solidarizare prost inteleasa cu cei din alte judete din afara transilvaniei risca stabilitatea statala sau creea conditiile unei posibile lovituri de stat, pe fondul nemultumirii generate de salarii, dotari, miscarile de strada a fostilor colegi acum restructurati si sentimentelor nationalist-patriotarde, gresit interpretate acum in plin secol. 21." Basescu a amintit de existenta unui document CIA, scret care avertiza ambasada americana la Atena, ca exista un risc insemnat, ca in Grecia, pe fondul crescand al nemultumirii populare si iminenta intrare in stare de faliment a statului, exista riscul major al unei lovituri de stat militare, cum s-a mai intamplat in aceasta tara. In documentul CIA se vorbeste si de vulnerabilitatea Romaniei de-a se confrunta cu o astfel de amenintare, in spcial din considerente nationaliste si provocarii legislative, santajului politic, privind crearea unei autonomii maghiare in Transilvania. Militari cu inalte functii de raspundere aratandu-si dezamagirea fata de cedarile pe plan legislativ la care e complice puterea actuala, fara sa ia o atitudine dura fata de astfel de manifestari revansard-iredentiste maghiare." Ministrul apararii Gabriel Oprea a declarat ca : "este la curent ca doi-trei sefi de stat major si doi generali de garnizoane din Ardeal ar fi initiat o astfel de dezbarere la o intalnire cu ocazia unui moment festiv familial[...]," dar pe un ton linistitor a insistat ca "...nu e un pericol pentru guvern acest lucru.. e criza si oamenii isi expun nemultumirile mai cu nervozitate, nu e nimic oficial, dar ca situatia e monitorizata, iar in traditia statului Roman presiuni de ordin militar sau lovituri de stat, nu ne sunt caracteristice. spre deosebire de Spania sau Grecia.[..]" P.S. De la acest punct sursa care a dezvaluit tema acestei sedinte secrete, nu a mai avut acces in sala si nu se stie cum au decurs in continuare discutiile.
8 iunie 2011, 08:22
WikiLeaks.ro documente