sâmbătă, 11 iunie 2011

Reacţii la declaraţiile ministrului Oprea privind creşterea pensiilor militare



Nici nu s-a uscat bine cerneala pe noile decizii de pensii (dacă, într-adevăr, acestea vor fi fost semnate) şi, cum era de aşteptat, reacţiile nu au întârziat să apară. Era normal să se întâmple acest lucru, din moment ce bravul ministru paraşutat în fruntea Oştirii a afirmat, sus şi tare, că peste 90% din pensiile cadrelor militare în rezervă şi în retragere au crescut, unele chiar simţitor. Ce a reuşit să făcă ministrul pârât (merge şi pârlit!), prin recentele sale declaraţii aiuritoare, la fel ca toate celelalte ale sale de până acum? Exact ce şi-au propus şi mai pârliţii noştri conducători, anume de a învrăjbi între ele categoriile de cadre militare în rezervă şi în retragere (subofiţerii cu ofiţerii) şi, ce este mai grav, de a asmuţi celelalte categorii de cetăţeni, pensionari sau nu, împotriva celor care, o viaţă întreagă, au pus mai presus de interesele lor pe cele ale ŢĂRII. Că exact aşa stau lucrurile e suficient să citiţi fie şi numai acest comunicat de presă emis de reprezentantul tineretului dintr-o formaţiune politică despre care nu sunt sigur că mai există. Comunicatul însă există şi sunt mulţi cei care l-au citit şi, probabil, gândesc la fel ca acest tânăr creştin-democrat.

Colonel (r.) Ilie Bâtcă

TCD-PNTCD Bucuresti considera actiunea de modificare a pensiilor militare o actiune strict politica, cu scop electoral. Aceste pensii, majoritatea foarte mari, sunt oricum mai mult decat suficiente pentru un trai civilizat.
Fie ca au pensie de 3000 RON, fie ca au pensie de 5000 RON, e clar ca acesti oameni sunt platiti cu mult peste media pensiilor din Romania. Aceste sume reprezinta oricum o sfidare la adresa celorlati cetateni care traiesc in saracie si nu pot fi justificate in nici un fel. Faptul ca multe din aceste pensii au crescut, reprezinta fara doar si poate o forma indirecta de mita electorala.
Datoria interesului foarte mic al populatiei pentru politica, cei aproximativ 77.000 de pensionari militari reprezinta o tinta pentru cei doritori de voturi. Facem un apel pentru mobilizarea cetatenilor la urmatoarele alegeri, astfel incat un numar de 77.000 sa devina prea mic ca sa mai conteze. Doar asa vom reusi impreuna sa desfiintam astfel de practici de cumparare a voturilor si sa readucem statul in slujba cetatenilor, acolo unde trebuie sa fie, si nu in slujba unor minoritati elitiste.
Pensionarii militari, o parte din ei respectabili, nu merita insa pensii atat de mari. Ei au facut parte din clasele privilegiate care au tinut regimul comunist in spate si au trait toata viata din munca acestui popor. Si acum la batranete, cand tinerii pleaca pe capete din tara pentru ca aici nu au alternative, guvernul gaseste de cuviinta sa sustina in continuare aceasta clasa a fostilor militari platindu-le pensii uriase. Romania are pe plan social alte prioritati precum tinerii sau pensionarii saraci. In loc sa se recalculeze si sa creasca pensiile oamenilor care intradevar ar avea nevoie de mai multi bani, prin aceasta actiune se incearca sa se creeze falsa impresie ca guvernul ii ajuta pe pensionari. Ca unica solutie pentru aceasta situatie dramatica, cerem plafonarea pensiilor militare la maxim 2000 RON.
Dorim sa atragem atentia ca aceste pensii militare care urca si pana la 11.000 RON pe luna, sunt astazi cu mult peste salariile militarilor care lupta cu adevarat pentru interesele Romaniei, unii jerfindu-si viata pe campurile de lupta contemporane din Afganistan. Este inadmisibil ca o parte din aceia care au impuscat oameni la revolutie si nu au fost anchetati de catre autoritatile complice ale lui Iliescu sa primeasca astazi de la stat mai multi bani decat militarii care sunt implicati in conflicte reale si nu in lupte impotriva propriului popor.

Catalin Avramescu, Secretar Tineretului Crestin Democrat PNTCD Bucuresti